s10 之後 以經無一部電話比得上佢

318 回覆
206 Like 16 Dislike
S10+根本就係連登傳說入面大芒大電功能齊嘅神機
當年iPhone XR XS (Max) 對住佢都顯得失色
而家買s10+ 有冇得諗? 用緊a70
咁又唔好
所以道以家仲係停留係S20FE, 之後呢兩代真係唔掂,再唔出好D,轉去用A系列或者轉Sony or Google 算啦,可惜其他無Dex
S10講真到今時今日都有用下堅唔錯,利申idog
自從三叔碌柒識爆炸
都唔再關注佢
而家黎講唔夠用,得128gb
咁多ching話電問題
其實reset完個機 可以解決好多情況
利申:S9+ 開心使用中
S10+仲有512 1TB 仲大過S22+
一出果陣無512好似?
有 陶瓷版
2019年頭啲機仲係普遍64gb/128gb
好少會揀到咁大容量
同埋都無諗過用三年
街重有無s10+賣
我認為s10系列到宜家都係機王
所有接口有哂3.5mm, micro sd
mon大電大有s10+
細部旗艦有s10
單手有s10e

新機除咗影相好啲,速度快啲,其他冇乜進步(但s10都唔係差)
最大進步我覺得係120hz mon順咗
我用屌米唔好
你地部s10會唔會個mon唔著

1. mon熄左情況下,直接指紋unlock,機係開左,但黑mon,但係touch到
2. 例如whatsapp聽voice message,擺埋耳仔,mon自動熄左,拎返開唔識著返,但係touch到

以上情況都係要power制熄一熄再開先著得返mon
淨係個mon都屌打垃圾s22系列:

S10: 2k mon (550 ppi)
S22+: 1080p mon (393 ppi)
衰在冇雙卡
2手就有
S10 有雙卡的
三叔呼籲用家繼續停係S20 系列或轉買 A7x/5x系列
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞