〔逃脫〕請選擇目的地:

1001 回覆
445 Like 9 Dislike
可能頭先嗰10分鐘係咁
一早摸就唔洗哂1round
A同B太危險
等左十分佢唔攻你唔代表唔會反擊
分分鐘大扣血,平時無害攻擊都可以即死
越嚟越熱可能代表主角體力下降,唔應該再拖

兜路搵下呢到有乜啦
摸下冇壞嘅
那對眼跟著你沒有再動,可是你卻感覺有其他東西慢慢靠近。

我地無郁就跟着我地無郁 會唔會其實係鏡之類既反光嘢黎?
同埋就算唔係鏡 隻嘢係眼細唔係大眼/蒙左既5官 周圍係磨擦聲唔係嗚嗚
直覺應該唔似係怪 除非係又有其他品種啦
可以試下摸左先?
好驚呀唔敢去沖涼啦
洗手間危機四伏
洗手間太危險,同lab一樣都唔可以再去
意識下降到咁都仲感覺到有東西靠近
1. 過咗十分鐘Debuff退緊
2. 佢/佢地真係「控」到好埋
悶熱進一步印證#2,唔傾向相信係異物消退嘅副作用

我幻想主角係比一堆小型生物包圍著 已成甕中物

如果認為係個死局 倒不如揀D睇多啲嘢再壯烈犧牲
從文字描述睇又未必係危險嘅
搞清楚可能推到主線呢
lm
真心想之後探索吓地圖其他唔同地方搵線索
了解吓成個故事來龍去脈

睇完勇者故一半覺得樓主會有其他伏筆
lm
追完勇者故
久久不能平息 呢一個主角要幸福......
「念你是第三個堅持不妥協的人,這是最後機會。你下次兩手空空過來,我一定殺了你。」她狠狠地說:「別給我麻煩!」
———————————————-

圖書館呢位貓貓係咪其中一個「不妥協的人」
話說樓主係時候開新po了
就咁睇返,主角由地下返一樓已經有嗚出現
即係在走廊/課室都唔代表安全

反而係取決於其他因素先會吸引到嗚
除咗進入指定地點會遇到之外
另一個相遇條件亦可能係有冇「離心/反抗意志」?
//壁報板上的班照每個人頭都被畫花了。

黑板上粉筆字寫著:
1. 聽鐘聲 去禮堂

逃生路線圖表標示,這裡是3樓3B課室,這層還有3A,3C,3D,洗手間,兩方走廊盡頭都是樓梯可上可下的。3D及洗手間分別畫上了交叉。
//

仲有粉筆字
如果只有一個指令,就直接寫「聽鐘聲 去禮堂」
但有 1. 在前面,即係有第2行
係咪即係要灌精之後先睇到更多字?
push
等文嗰陣睇返勇者故先
咁推爆佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞