〔逃脫〕請選擇目的地:

1001 回覆
445 Like 9 Dislike
E. 到洗手間
F. 上一層
G. 下一層
A
如果主角太喘氣會唔會又扣hp
奇想:灌精嘅木管=廁所泵🪠?
斗形,鏤空嘅木管都符合形象
近乎赤裸嘅男人可能係校工
意味著洗手間極唔安全

另外,回想主角喺4樓洗手間比嗚伏左 ,留意番:
1. 洗手間內全黑
2. 感覺有鏡
3. 先感知到門再摸到軟軟的物體(狼?)

鏡可以比學生辦明身份/狀態,敵方如果預視到呢種情況 派狼駐守每層洗手間係無可厚非,點火照明都幾難唔驚動嗚

講到呢度,唔係唔鼓勵入廁所。都係嗰句,臨死送頭照一照,因為今次你可以醒目啲,知道鏡嘅大約位置拿拿聲睇樣

仲有,嗚=狼呢個說法有待考證

仲有,樓座同一樓禮堂互通 冇可能係唔肯妥協嘅第三人偷偷地目睹成個過程 咁剩下嘅可能性只可以係共犯/更高階人員
雷動!

先2A 後2B

體力開始不支,應該唔可以無限拖了主角bb你要加油離開呢度呀

行一層就喘 會唔會暗示緊其實呢間係小學?
主角好虧
灌精男人著恤衫 未必係校工(?)
可以肯定嘅係樓座上面嗰個男人同我地肯定唔係共邊 唔好惹佢住

同意防止照鏡推論
暫時唔建議去廁所住 未到呢個場景嘅輪次
大把地方更值得調查
普通嘅小三/中三學生 只係細路來
同埋佢已經吞左精 唔知有冇影響

大家錫住佢玩呀
有幾樣嘢講講
1. 禮堂啲字好低機會就係個code 更加似某啲暗示同迷題

2. 3b課室有交叉 唔代表 4a/b都有

3. 根據幅畫,人最後會變成狼人(嗚嗚怪)
越後啲怪只會越多越強,我個人意見而家探啲危險地方會更好

4. 嗚嗚怪除咗嗚嗚聲,佢出現嘅地方全部都係極黑或全黑 想唔死一係確保光源(比燭光強) 一係唔係摸黑,電腦室主角點咗燭佢係停咗下再第一時間拍走支燭—>估嗚嗚怪驚光

5. 嗚嗚怪啲嗚嗚聲似狼叫都似悲鳴
主角應該有基本認知個分辦個樣野廁所泵 如果佢要形態木棍 又係斗型 應該係特殊嘅用具
再講應該似老師多
小學唔太可能有實驗室
同埋
體內含有異物,行動力及意識下降

意識應該指awareness 唔係cognition
所以主角偷聽時唔為意無眼男上前睥佢
但目前我估唔影響我地對已知事實嘅認知
嗚嗚係狼嘅機會幾高 嗚嗚係以揮爪襲擊主角 同埋廁所個時主角感覺軟軟的可能就係摸到嗚嗚毛髮 加上現實中狼係夜行性動物 有怕光怕火嘅設定都唔出奇
同意巴打論述
竟然漏左lab呢個因素咁我地假設左係中學先,中三仔仔

同意意識下降嘅理解,應該係指主角神智開始模糊、狀態不佳
唔係認知出現偏差

同埋吞完精個判定係體內含有異物 咁係咪嘔返啲精出來就冇事?

1/2大致同意

3不同意 主角依家Lv1廢柴,同敵方嘅戰力差太大
日後怪物變強主角都會成長,應該到時先探

4 同意 可以暫時假定「嗚~」係狼人先,如果有電筒/火機可能可以扭轉局勢,依家我地完全冇光源可用

5 呢樣野我都諗過 其實第一次出嗚聲嗰陣我以為係主角太驚喺度喊後尾先知個嗚係怪物
以下鳩估
估計怪物係身體入邊 灌脂肪俾體內狼人成長 最後破體而出 灌脂肪都係俾狼人一出世有飽飯食就聽聽話話
灌唔夠都會出現狼人 但可能狼人唔夠飽就周圍走去食人

背景外面都係黑色 可能外面世界都收哂皮 所以啲學生更加冇哂希望等死
sorr間唔中就手快快投左先碌落去望個討論
第3點關於遊戲剩餘時間好值得留意

我地第一次喺3B出現係#66
7日 09:00

我地最後一次睇錶係
6日 13:00

每死一次直接跳去下一日 09:00

目前時間 未知 因為吞完精冇得睇錶
1. 同意

2. 同意 上面有討論過 係未必代表安全咁解

3. 既然有呢個預期,即係要武裝自己,但高風險有扣日數嘅風險,目前6日8血,日數燒得快過血就唔使玩

4. 可以係驚亦可以係討厭,見下

5. [quote]當下你明白了,這不是奏效的悲嚎,是沒耐性看你焚香禮拜的控訴。[/quote]
外面全黑未必係收皮
可能呢間學校本身唔係真正嘅學校來/屬於異界

主角屋企人呢?
全票出圖書館
再行一陣暈低埋
坐低飲啖茶食個包
冇錯 時間一秒秒倒數緊
所以探資源好重要
想搭時光機去幾日之後再睇樓主個故
F
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞