FB網民:「在深水埗目睹海關……」

500 回覆
2250 Like 49 Dislike
咁睇係南亞仔醒 海關做野7姐但冇錯既 如果事實係咁
講真,點fc
Pop狗又炒車
海關證明唔到個所謂速遞員係唔係真係速遞員

個南亞人又唔識中文唔識英文 對自己嘅權益係咩都唔知 有機會連請律師嘅資源都冇
- 當值律師淨係會幫你打第一次上庭 之後嗰啲要入紙申請要課金 如果佢第一庭就唔好彩俾人捉入去還押 佢會唔會識得點樣去爭取申請?

要記住 法律面前窮人含撚 公義係有錢人嘅玩兒

1.好明顯係海關扮速遞員,南亞人一簽收就拉啦。
2.南亞人被拉之後有講中文,當然唔知佢語文程度,唔知你有咩途徑知道佢唔識中英文,不過最重要係有懷疑佢犯法就拉架啦,唔通唔識中英文就唔可以拉?至於律師問題,同拉唔拉佢又有咩關係,你亦都唔知佢有無搵啦。
3.至於簽收過程。我就好懷疑比人求幾句就簽收,但又知道件速遞係朋友嘅,唔係好合邏輯。當然死無對證,我同你爭論喱點就無意思。若果真係有人目擊,咪上庭做證囉
PIN 呢個
睇遍野就叫證據,lm睇炒車
如果係在港生活嘅南亞人你會唔會計落香港人到?
中國人的事不關己
你點知 人哋可能香港出世,或者香港長大?
重點係今時今日仲用膚色同血統分係咪香港人好on9
1. 個「速遞員」係死磨爛磨咁氹個南亞人簽收 個南亞人可能天真 或者俾個速遞員煩撚到諗住簽名打發佢走

2. 聽都聽得出係好簡單嘅日常廣東話
唔係話唔識中英文唔1俾拉 而係班海狗係持住佢唔係好識廣東話所以鑿佢
律師問題:睇圖

3. 係有真人目擊 而我哋嘅責任係大家share出去 跟進單case 等班海狗知道佢哋唔係為所欲為
呢度目擊者寫嘅內容經過:
https://holokchen.medium.com/%E6%B5%B7%E9%97%9C%E7%94%A8-%E8%A9%90%E9%A8%99%E9%83%B5%E4%BB%B6-%E6%96%B9%E5%BC%8F%E6%8F%92%E8%B4%93%E5%8D%97%E4%BA%9E%E9%9D%92%E5%B9%B4-dac3e6f8cfb4

pin呢個
我抗議。 舉牌定遊行?
唔知真定假 留名先
咁你做左d咩?上來冷嘲熱諷定屌泛民?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞