FB網民:「在深水埗目睹海關……」

500 回覆
2250 Like 49 Dislike
cls咁撚樣放字入人口
按你邏輯撈黑就好撚有錢 咁仲有窮撚 ?
去打飛機啦 垃圾
邊個犯俾人拉會話自己關事
班高官賢達斷正無掃code都諸多辯駁啦
根本有無叉仔口中個朋友都成問題
亦都無從考證
反正我信了
晚上在深水埗根據《商品說明條例》拘捕一名34歲收貨男子,並在現場再檢獲89件懷疑冒牌貨品,包括手袋、銀包和手錶等,估計市值約4萬元。

https://r.lihkg.com/link?u=https%3A%2F%2Fwww.881903.com%2Fnews2%2Flocal%2F2425622&d=lxsB7AtX3krfHzn%2BLtkFWyMX%2BuEjOoKUanh%2Bi4Xf2cM%3D&h=c2ccb54c
即係10個有9個撈黑黑販毒運毒咁岩拉呢個唔係?
定係上海仔依家會叫人去ssp擺地攤賣a貨搵錢?
十幾年前,曾經做過一間中醫診所,個老闆係中醫,佢好多症睇。
有一次,有個海關拎左包野入泥,話係鱷魚肉,話有向佢地舉報呢間舖有得賣,要搜舖,要掌櫃開來睇下係未我地賣出去既。
我地掌櫃當時掂都唔掂,老細即行出泥,叫:落閘報警,唔好掂包野,在場所有人企埋一邊包括所有病人一齊唔走得,要一齊做證人,睇下我呢間舖除左海關呢包野外,仲有無多一錢鱷魚肉。
最後差佬到場,海關鳩縮,話一場誤會走撚左算。
海關屈人呢啲招數,其實幾十年來,一直都有架啦。
撈黑唔有錢不如去掃地啦on9仔
cls咁撚樣放字入人口
自己定義撈黑剩係販毒運毒

我邊隻字話10個有9個都係販毒運毒
笑大人個口 港豬

一涉及南亞人就含
一涉及大陸人就唔係歧視了 係政治正確

傻閪 返去打飛機啦 唔回你啦
你唔好話連登傻撚 同藍絲一樣
只係會相信同自己立場一樣既野
總之見到政府有問題既野就信到十足
連登: 我唔知我唔理, 總之係海關問題
藍絲就可以放蛇
黃絲自己人就唔理
連燈仔炒撚哂車
執法部門都係狗,無例外
你真係狗黎
佢咁樣戴口罩 算唔算防疫缺口
紀6部隊全收含家產 包括燒防
是插贓嫁禍,還是人贓並獲?今(15日)網上流傳一則帖文引起網民熱議,帖文題為「海關用『收件詐騙』方法呃一個少數族裔青年,插贓嫁禍」,指控海關人員昨晚在深水埗拘捕一名印度裔男子期間,喬裝送貨人員,把一箱貨物遞給男子要求簽收,當印度漢簽收後大批關員即一擁而上將他拘捕,其中一名目擊者懷疑海關插贓嫁禍「老屈」印度漢:「專揀最弱小最不能反抗的人嗎?」。但據悉該印度漢涉嫌售賣冒牌貨,海關在物流中心截獲一箱寄給他的假貨,利用該批貨引蛇出洞,待他簽收後將他繩之於法。海關下午作出嚴正澄清,譴責「插贓嫁禍」言論。

https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/724438/%E6%9C%89%E7%89%87-%E6%B5%B7%E9%97%9C%E5%96%AC%E8%A3%9D%E9%80%81%E8%B2%A8%E5%93%A1%E6%8B%98%E6%B6%89%E5%94%AE%E5%86%92%E7%89%8C%E6%89%8B%E8%A2%8B%E5%8D%B0%E8%A3%94%E6%BC%A2-%E8%A2%AB%E9%80%94%E4%BA%BA%E6%89%B9%E6%8F%92%E8%B4%93%E5%AB%81%E7%A6%8D
毒樹之果 Fruit of the poisonous tree

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/%E6%AF%92%E6%A8%B9%E6%9E%9C%E5%AF%A6%E7%90%86%E8%AB%96

不過香港行新律法,唔駛理依d無聊舊法律
南亞狗死番鄉下拉
主流?有需要咩仲?
總之你簽左就係你賣假貨啦
又要loop多次
"買"老翻犯法定"賣"老翻犯法?
簽收貨呢個行為係"買" or "賣"?
比政府 拉既就係手足
理得佢係咪殺殺人放火運毒賣老翻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞