FB網民:「在深水埗目睹海關……」

500 回覆
2250 Like 49 Dislike
正確
依d野對d老銅黎講日日做緊
你仲弱智
如果佢話有野收佢已經坐緊啦
得啦cctoy傻閪
日日炒車都要死撐

有邊個正常人去收貨,見勢色唔對會無啦啦話唔收。
收完貨俾人拉,第一句就話d貨係朋友架
朋友叫佢收,又點知就係收海關呢件先
你起下佢底就知咩料
咁條片就無交代,得樓主講,死無對證。
佢南亞人話係朋友嘅,咁明顯係幫人收,而唔係police果種手法啦
後面仲有句係我朋友嘅,聽清楚啲啦,放大啲字唔代表有道理
你禁講 我仲可以話 「點知個個朋友係米平時個個朋友 可能都係海關扮嫁呢」
係唔公義,但對一個南亞人又唔會買通速遞公司,海關,法官。
如果佢唔係普通南亞人,而係其他手足,我可能會信你喱個point。但對一個普通南亞人,就唔信搞咁多野。
其實從呢件事可以反映出兩個重點

1.無左真相傳媒既後果
2. 比d位5毛入,比佢地瀨落連登仔發放假消息,從而比到班5毛爭取到個正確性。

要問點解d人會抄車又剩,就係班無能政府造成。一般人無事實報導就緊係主觀推定架啦。

點解咁多人推定係政府問題,係因為政府無曬公信力囉
笑撚死
真係難怪香港搞唔起革命
就算條差仔真係拆家本人又點
佢話唔收都逼住人收既話好明顯海狗抵屌過佢啦
比你走去訂架撐準備起義收件個時見唔對路你會唔會認你件野你既?
比狗用咁既手法咬左我可唔可以笑根本你真係收貨所以炒車
個政權都唔尊重民主自由人權
佢啲爪牙一樣無人性
最討厭呢款打飛機膠文,對抗強權係靠力量,唔係靠出聲。亂咁出聲嘅代價咪俾人早啲收皮囉,主動送頭跟本唔應該鼓勵。呢篇膠文嘅始祖係講對抗納粹德國,但對抗納粹德國唔係靠邊個發唔發聲,係靠盟軍血肉長城加埋納粹德國戰線拉得太闊耗盡資源先贏到。

當他們抓社會民主主義者的時候,
雖然我不是社會民主主義者,我也為他們發聲,所以我也被抓了。

當他們抓工會成員的時候,
我和工會成員一起被送到集中營囚禁。

當他們抓猶太人的時候,
我和猶太人一起被送進毒氣室處決。
你意思即係就算以後香港獨立咗之後都唔可以放蛇拉運毒
條友一唔認件貨係佢要當場即刻放咗佢查都唔俾查?
咪咁低質啦
唔收點樣逼佢收呢又?
扮第一日返工,求佢收。唔係本身收貨,有人上你門叫你收貨,求你兩句你就會收

本身同狗老屈都好大分別,夾硬因為炒撚晒車就死撐。
你快手去革命啦柒頭。
係連登仔先仲諗住得差佬係奸

19年果陣心諗

係咪咁L天真
坐緊監嘅都唔一定係有罪
link已死
我意思係放蛇本身已經係鼓勵緊犯法
所以本身任何形式既放蛇都要禁止
一係拉埋隻狗等陪審團話事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞