【圍爐】公司開始勸我打針...

1001 回覆
679 Like 44 Dislike
點逼
合理結論
公司唔 care 支針有冇效
佢地打左都冇事亦 expect 你冇事
最緊要係公司冇事
就係想疲勞轟炸等你頂唔順打左佢算
反正都唔係咁易死
大把人係咁
同walking dead一樣,冇被咬,但死左仍然會變喪屍
其實點解咁唔想打呢
唔係咁大負擔嘅話就辭啦。呢d一係佢跪一係你跪,佢都企硬話一定要,仲有咩好傾?
絲打見你有話冇家庭負擔
咁就辭啦
留係到咪盞受盡白眼
出曬email 話 2月 後無打針入唔到公司大樓,有醫生紙都要3日吉鼻一次
你何嘗唔係用大部分香港人打咗來情感勒索人?
話就話唔使理任何意見但又講上面果兩句,最憎你呢d passive aggressive。
我支持樓主自己決定但自己要諗深一層工作定原則重要d。
你何嘗唔係用所謂原則來情感勒索人?
話就話支持樓主決定但又問佢要工作定要原則,最憎你呢d passive aggressive。
我支持樓主自己決定。
真。間公司喺度扮撚晒嘢,又要迫針,又要扮唔係扮好人,共產黨咁。係真係迫就唔該black and white,唔係嘅話就唔該收皮唔好成撚日煩鳩住晒
檢測反而仲合理過打針,反正打唔打都會中,檢測仲安全d
咁未即係口罩有用唔係疫苗有用囉,口罩防到個疫苗仲打來做乜?
逼人打針嘅公司都係冇人性嘅垃圾公司
就算之後佢取消迫針嘅policy 請我都唔會做
我講緊佢自己嘅原則,唔係人哋嘅原則。佢覺得打針冇問題呢個係佢原則嘅話,咁佢未去打囉。佢打唔打同大部分香港人打唔打有咩關係?同連登風向又有咩關係?唔係你將d字replace返晒就係有道理。

不過至少大家喺支持樓主自己決定呢一點係align
咪唔打 忠於自己
冇效加有大量副作用
不如打肝炎針醫肺炎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞