【圍爐】公司開始勸我打針...

1001 回覆
679 Like 44 Dislike
係啊
我都想驗吓可能我一早中咗
打針有著數?連口罩都唔畀你除。
連登勿認真
打唔打針都冇得除口罩同埋冇得堂食
我覺得樓主你都唔駛自己情緒勒索自己堅持唔打針 事實上你堅持到呢步已經勇敢過好多人
作為一隻雞蛋對住高牆其實冇必要撞到自己蛋黃都爆出嚟先叫成功

你去睇下曼德拉名言 上半段俾你 下半段自己搵
如果天空是黑暗的,那就摸黑生存;
如果發出聲音是危險的,那就保持沉默;
如果自覺無力發光,那就蜷伏於牆角。
毒針? 真心想知邊度毒啊
擺明用錢夾你做

制度暴力 最撚暴力
但不要習慣了黑暗就為黑暗辯護;

不要為自己的苟且而得意;

不要嘲諷那些比自己更勇敢熱情的人們。

我們可以卑微如塵土,不可扭曲如蛆蟲。

我就係驚呢啲短期唔知嘅副作用遲啲會有
起碼要寫到退休,講明你冇乜事都諗住係度做到退休
你啱 宜家最撚仆街 係政府唔負責任 公司又唔孭飛
學連登仔講
打針? 辭職屌你 柒頭
我都未打
我仲要呢排濕疹開始好轉
打撚死我都唔打
無人逼唔會打啦
你D苗撚都係阿叻個種層次架喇
https://www.facebook.com/groups/2988656418029843/
講真我一直覺得唔關疫苗係有用定無用事

而係我覺得要有選擇嘅權利,你鐘意打,咪去打囉,我唔會笑鳩你話鳩你點解要打針。

我唔想打嘅,咪唔好打囉。做檢測去證明自己無中到囉當然你都可以話「而家無逼你架,唔想打咪唔好做囉」講真,邊個唔洗生活唔洗用錢唔洗養家先?咁樣做咪其實係用你份工去威脅你打針囉。最後目的係點你知我知單眼佬都知。

每個人都有佢苦衷,如果我得返自己一個打完針有咩事我屋企人點算?有啲人ok take得到個risk,咪打囉無問題架。但有啲人唔得架嘛,佢地自己有自己嘅難處,佢地咪唔去冒呢個風險自己做檢測囉…

我都唔講而家政府逼你打針嘅原因係幾咁荒謬啦…打左又係會中,又係會傳比人,又係要隔離….咁我做咩要特登做多件事令我多左個風險會有事先?係,你可以話防重症喎,中左都無咁傷啦。咁我願意take呢個risk你咪由我囉我又唔會影響你,咁點解要逼我同你做埋同一樣嘢先?

我唔理疫苗好定唔好,只係知道我唔影響到其他人嘅話,我係應該有選擇做定唔做嘅權利

共勉之
咁佢地戴口罩咪夠保護囉
唔夠就戴豬咀
沈祖堯入8a病房都係p100
無嘢緊要得過自己身體
武肺而家2年左右, 你支針deploy咗幾耐啫
同細個打啲卡介苗, 流感針沿用咗咁多年相比, 了解程度完全唔一樣
支持疫苗啲人就會話mRNA疫苗啲副作用會短時間內出現, 之後就冇事
但實際上係點, 有冇咩unexpected嘅野, 邊個知啫, 全世界都觀察緊
共勉之啊巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞