醫管局員工討論區 71

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
流失率高就睇咩rank 啦
clerk 位真係好多一坐坐到退休
EA位福利咁差走都好正常

不過我都好認同你最尾嗰句

「啲人做唔嚟唔代表你做唔到
要試可以試 但唔好試撚完係度話呢樣個樣」
ha2同eo2都一樣多人走
clerk呢啲好多時係佢地做慣咗
係ha養懶咗個人 出返去又未必有呢啲人工
舊制人工同假 你估出面畀到咩

你都認同出返去又未必有呢啲人工
呢架又香港搵呢個人工唔係乞衣係乜
被人問「你係咪無飯開先去HA做呀?」唔夠詆毁?
咁都詆毀呀?
即係對你黎講,除左clerk既同事,其他EA OPA PCA收呢個人工唔係乞衣係咩?
又唔洗放得太大 大家都都係自嘲姐如果睇完個post有曬心理準備都入ha做 起碼唔會落差太多 部門請個人都要幾個月 好過入職幾日先頂唔順走人 大家都煩
喂 你都幾搞笑 話你係到詆毁同事你就話我係洗白野 我洗白左啲咩?又話我同中共無分別 連登唔會摺架 快啲啦 你要講既野快啲繼續講 無人阻到你架 唔好成日係到捉鬼咁 你繼續講實話啦 無人講過你講大話喎
放大誇大嗰個又唔係我 我都係想上黎睇下interview 有result 未啫
係呀 對你黎講點叫詆毁啊?
如果當年冇加8%
ea人工都係乞衣人工嚟
係出面文職都同佢一樣價或者再多啲 仲要少al
opa/pca拗咗幾耐要加人工
所以一樣係乞衣人工嚟

我話佢地出返去搵唔到呢個人工係針對舊制班clerk
養懶咗佢地
ea嘅話入咗嚟再走係無損失

你唔覺得自己係乞衣人工
但我覺得呢個人工係乞衣人工
有咩問題?
呢度叫得員工討論區 又唔淨係可以傾interview嘅 同事如果返工唔開心 呢度都可以係一個發洩途徑
無錯呢度同出面最大分別就係當年嗰8%
詆毀係講緊惡意中傷喎
佢惡意中傷咗你定問個位絲打/巴打?
你覺得自己係乞衣無問題
但佢講其他同事係無飯開先入黎就有問題
無個8%其實真心跑輸個市
仲要少al
得罪講句
入黎做3A真係等住開飯?
1萬4 真係乞衣價黎
你可以屌佢咁講令到你唔開心詆毀你
你有正義感ok 但唔好代其他同事屌
因為你唔係代表其他同事
同樣中五學歷
搵份高級保安應該搵得多過佢
你條仆街吸人入
而家自己走咗又係度講呢啲
萬4
但有光明大道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞