IT討論區 (141) 持續關注大師兄精神健康

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我意思係返 crypto 公司
當買六合彩,睇下幾時中啦,我最近in 左成10分
暫時得一間有offer
人工多依家10%,佢話有bonus,但si唔多信得過
練緊中提琴 請出招
流行曲
浮誇
臂力唔夠真係好難玩
操嘢
How do you access the next node with fro loop?
You can use for loop because it’s sugar coated while loop and you can use while loop to iterate over a linked list.

Just use the minimal for good practice.
你個其他功能係咩
上面d ching唔係新手傳心師

簡單講
you cannot random access an element in linked list
你不能隨機存取鏈表中的元素
because they may not located in a sequential sector of memory
因他們不在一片連續的記憶體

you thus not able to deduce the pointer to a specific index by offsetting
你因而不能從偏移量去推測指向其中一個元素的指針

the operation of random access is O(n) computational complexity
隨機存取元素操作的計算複雜度是O(n)

再簡單講
鏈表入面所有野都係散既
例如我叫你搵8 x 7 = ? 假設你冇得背乘數表
你只能8, 16, 24, 32, 40, 48, 去到第7次, 即56
denoted as multipleOfEights[6]
已經xy問題
手巴關注既係教育問題 而唔係技術問題
你要知道學生點誤解件事 先可以真正解開佢既誤解
同意
將心比己由佢角度出發大概就知點誤解件事
人地成舊雲咁 你又問返佢 佢成舊雲咁都唔知點講好

呢個時候我會比幾個假設出黎佢答yes no
後面有條decision tree去diagnose
互動教育 vs 灌輸式教育
講親呢句既professor都係killer
當我成舊雲既時候仲要問返你一句 啊你覺得係點解啊
pass完個course係咪可以拎返張如何應對港女cert
手巴問緊佢自己所講既「其他功能」係指咩咋喎...
有得用debugger係爽過之前無debugger係到寫compiler
Referral Only DAO forum
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞