其實動物台班v豚識唔識禮貌

290 回覆
78 Like 26 Dislike
就三宗事件嚟講
1. 歐根巴打佢係以瑪琳都係由人配音嘅出發點去回覆。
2. 巧可巴打我相信佢係錯post,唔係專登咁做。
3. Iroha絲打佢本人已經講咗係錯post。

有啲人上連登開10幾個tab
錯post真係唔出奇
唔洗去到下跪認錯咁嚴重

再講,Vtuber而家越嚟越多接工商連動
會出現喺其他範疇嘅post都係必然嘅事
大家確實唔應該將Vtuber限制喺Vtuber嘅post
只要唔係固意去干擾其他post討論
我唔覺得需要道歉咁嚴重

同埋,我建議樓主
你對個別會員行為有意見
直接去返站務台啦
你出post方式十年如一日
都係想批鬥乜乜會員犯咗你條規距啫

全部有關V豚爆閘瀨屎瀨尿既post全部都係誤會
唔係有心
不過只係咁岩成日都出現呢d偶爾既誤會
絕對唔關佢地事
我話入人地po洗板果堆wo
一直諗緊vt關動漫咩事?又唔係動畫又唔係漫畫相關,點解喺動漫台開po?
啲代表咪#108去到#128喺度鳩蹹嗰幾位
塊皮原畫係畫師畫
動作係動畫師製作
把聲要有中之人配音
點會唔關事

Vtuber就好似玩劇情GAME咁
係由人去操控個劇情,可以有唔同走向
你甚至可以請求個V去做某啲企劃
係一種同二次元文化去互動嘅溝通方式

睇動畫就好似入戲院睇戲咁
劇情係冇得改變,觀眾係冇say的
你同作者嘈,作者甚至可以屌返你轉頭

重點係,連登只有一個動漫台
連囝既然冇分台,亦冇合併成二次元台
咁會出現其他範疇嘅二次元討論都係正常
一直諗緊vt關動漫咩事?又唔係動畫又唔係漫畫相關,點解喺動漫台開po?
塊皮原畫係畫師畫
動作係動畫師製作
把聲要有中之人配音
點會唔關事

Vtuber就好似玩劇情GAME咁
係由人去操控個劇情,可以有唔同走向
你甚至可以請求個V去做某啲企劃
係一種二次元文化去互動嘅溝通方式

睇動畫就好似入戲院睇戲咁
劇情係冇得改變,觀眾係冇say的
你同作者嘈,作者甚至可以屌返你轉頭

重點係,連登只有一個動漫台
連囝既然冇分台,亦冇合併成二次元台
咁會出現其他範疇嘅二次元討論都係正常
咁大個人仲睇卡通片根本就係弱智行為
佢地口口聲聲話支持
其實好多都係百度bt睇老翻睇漢化一隻bd都冇買過
我哋班v豚就唔同啦 我地支持一個v課嘅都係真金白銀
睇下個個咩 (最黑暗) 個po都知班人咩料
花井台主釣魚有一手
神父幾時入嚟
佢其實曲線幫我地v豚宣傳緊
你叫人睇清楚前,自己睇清楚我講咩先,我第一句已經講「貼錯就算冇乜野」

呢個po完全冇針對個別會員,而係佢地集體出去騎劫既文化,只要佢地有反省就得

仲有,我幾時成日批鬥過乜乜會員,點樣十年如一日,自問喺到算好聲好氣,講到我成日批鬥咁
原來係手joke
日日擔心人有冇飯開
嚟嚟去去都係啲holo撚攪事
成撚日想傳教周圍瀨屎瀨尿
連帶一整個vtuber圈都俾人鬧埋
香港係咁,台灣嗰邊又係咁
真係想holo快啲收皮摺埋,養埋咁多弱智觀眾
尊重
哦peko
上過討論區上到要道歉
不如你同姑娘申請唔好入電腦室啦精神病白卡仔
Virtual Youtubers討論區 (1993)
https://lih.kg/2843205
叫你地入嚟討論又唔敢
巧驚牙 我要搵連仔爸爸講
入去全部holo嘢,改個嗰個topic名算啦
同埋多數靜靜地睇,有乜好討論
要討論去台灣嗰邊講仲好
你回撚晒塘食屎狗
你說得真對
佢係班長?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞