銀行 AML

130 回覆
1 Like 38 Dislike
Bank AML 仲多唔多人入行
前景又如何?

有做開 transactions 有d想入
但又見全部都係 contract 好似 cut source 又唔會有得長做咁

有無師兄可以講多d ?
無前景
唔好做
遲早全部dum 哂去大陸同印度做
嗰邊人工平好多
夕陽
唔係話咩考齊 ACAMS, AAMLP 個d 叫價可以好高?
可以有幾高
仲有咩 ops or dept 比較學到野又長做前景比較好?
12碼看更
俾錢就買到既cert你冇exp有撚用咩
樓主係咪搵緊銀行aml/compliance entry位?
我啱啱考完acams開始搵,本身做緊cdd同kyc
有諗過揾, 本身有做 transaction, 但問過師兄好似aml 前景麻麻 同埋多人爭,仲諗緊入唔入行

唔入 AML 都想知仲有咩 ops 位前景好做
你本身做Trans mon?
中高層好景,低層entry位斷哂咁濟,好難搵entry位
我諗住搵啲compliance/ aml contract位做住先,contract位應該無perm位咁難搵
無一個ops好景,除非iBank
我聽 contract 都伏喎, HXBC 都將 AML compliance 搬去廣州,contract 位都係比人短暫做到搬到上大陸為止,compliance 其他 regulations 又要 law 底,aml 似無發圍,幾年前仲要好多人入行已經頂住哂d 位
想問ibank contract kyc cdd工做唔做得過?
我之前起金融圈secret到睇到hsbc eir好西,尤其請哂成堆contract做
無福利,剩係得15日AL
真 呢行經驗更重要
啲cert 只係用嚟呃HR
ibank 都轉緊啲嘢去印度啦
入咗行嘅可以點搞
行行有景,帶眼識人,遠離looser,!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞