[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (68) RUMBLING RUMBLING

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
Op同Ed都正
gabi呢張gif對白夾到痴線
啲歌詞聽到心痛
老實講首歌同啲畫面技術上又算唔上特別出色
但真係捉中曬艾倫啲心境,聽落好有feel
有冇巴打已經比op洗左腦
ED黎講覺得 1 衝擊 2夕暮 3今次呢首
其餘就無preference
喺twitter見到
兩首都真係度身訂造角色歌黎,實有情感分加乘
ED好多都正,Name of love、曉之鎮魂曲都可以一戰
OP就My war,同埋唔知點解鬼佬寧捨鍾意sasageyo
我反而覺得除左王政篇OP同Name of Love之外其他都OK,成日覺得呢兩首唔岩巨人風格
Linked Horizon世一
my war同衝撃都係一聽鍾情
真係搵唔到一首歌係似嘅,特別到
Zeke之前俾雷槍炸到剩返上半身
重生咗之後條賓周仲有冇喺度
定係閹咗
你講果兩隻都係我最鐘意果兩隻
Red swan同name of love加埋畫面好屈機喎
1.衝擊
其餘是但
Zeke兩大謎團
1. 抆屎嘅秘密方法
2. 重生後有冇J
我記得red swan嗰陣好似唔係好受歡迎啲人話唔夾,但係後尾聽返好感觸
ED…真係私心惡魔之子完全扭轉埋本身睇完結局,覺得失望嘅人嘅心態
絕對貼合主角嘅心境同畫面
衝擊都好聽,不過最正係完整版中間嗰段獨白
Name of love 同鎮魂曲都好好
我私心鐘意進巨嘅ED多過OP嘅,可能我自己偏向感性啲嘅歌
衝撃
「一秒前の瞬き」

第一句已經俾個歌手唱到入哂戲俾佢攝左個魂
聽左成年都仲聽緊
我同人講親鐘意red swan都被白眼,但我真係好鐘意
巨人嘅op唔一定要激昂㗎嘛
my war我都覺得係by far 第一
my war同夕暮都係個種聽落令人有少少唔舒服 但又好enjoy上腦既曲風
好襯巨人個vibe
睇完漫畫之後反而最鐘意red Swan同name of love
鎮魂曲歌詞”心臓を捧げた”變左past tense
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞