[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (68) RUMBLING RUMBLING

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
唔係上代獸巨同吉克講咩,係佢諗到點破王血個不戰之約呀嘛
第2季剩係知座標,聽埋吉克計劃就知道埋地鳴

應該係
係呀,不過呢個係吉克點知道,艾倫的確係透過第二季發動過一次始祖之力,之後先至get到,所以佢get到嗰下就無啦啦喺軍團個會嗰度企左起身講(第四季第九集)
係喎你咁講我記得了
agger呢首都好聽

不過剩係講首音樂,因為佢左抄右抄,好難當佢係首新op,似插入歌多啲

我會咁排my war>自由之翼,獻出心臟>憧憬と屍の道

雖然咁排,我成個list random loop經常都會聽哂成首憧憬と屍の道
Ys 我啱啱翻睇過,就係咁,韓吉喺軍團個會到講咗吉克話始祖巨人同繼承王室血統巨人好關鍵,然後艾倫諗返起第二季發動過能力,然後就get到晒
op5係所有之前啲op風格大合體
我自己係 overall( op+畫面)最鍾意憧憬と屍の道,但係單就首歌而言,我都會揀my war,呢首真係越到後面越有後勁,升華到最後一段嘅音樂同細路仔聲聽到我起雞皮
Ed好好聽
屌 見到左上張圖我都打咗個冷震
My war真係好撚過癮好玩
個人好鍾意d估唔到佢嘅歌,my war係驚艷到我
見大家講起op ed 其實巨人配樂都好神
前幾日翻睇owl同grisha傾計嗰一段 遞張相比grisha起音樂嗰下我覺得可以拍得住愛德華爆門嗰幕
11:45開始
https://youtu.be/FL3TX-FOUX0
仲有個日落景加埋講巨人名點題嗰下

突然醒起一樣嘢
op有呢一幕既話即係起碼都做到呢到
咁後面既劇情應該係唔夠做120分鐘劇場版既
大家可以放心唔洗為睇巨人而啪針
藍色窗簾
咁我都想佢慢慢出,有感覺,一完咗會好空虛
做得其中一個最差就係地下室對話既節奏 竟然吹奏 係咪冇睇過漫畫

冇特別唔鍾意mappa做既part 1但我好唔滿意地下室個幕對白與對白之間冇時間培養個情緒 一拍落去第2季萊納自爆個段就好明顯兩個level 另外就係無啦啦改左pv艾倫著衫個幕 成個動作變到勁中二病
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞