22/23 Non-JUPAS 專區 [1] 糟糕灣生日派對

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
有機會比啲信心
大大力推
認真問如果收到firm offer係唔係呢個sem爛grade或者畢唔到業都可以升上去
好似見啲人話總之你最後符合到佢個conditional offer就得
爛grade最低可以到大學接受的range,畢唔到業就梗係唔得
Non jupas有firm offer呢樣野?
定你係指direct offer
最基本要求要畢到業
Offer God請賜我HKU Bsc Offer
唔想讀埋Sem 3
gpa?
3.86
好想讀1068
3.86 入year 1夠做啦
你本身英文有冇3先
英文有3但中文冇

利申已報IGCSE
而且dse 冇科學elective
當年我都係中文2 但係都收到offer
不過唔知冇dse sci elective影響大唔大

利申 6901 yr 2
巴打gpa幾多同埋入咩maj
我m1 4 想入stat

下面啲流口水嘅second choice放咗econ and finance同urban studies
City offer god
Poly offer god
Firm offer?你仲讀緊asso/hd?
嗰陣爆四入,而家major chem
其實你有M1嘅話 已經假假地算係sci elective 所以ching你仲有機的
e&f 真係唔洗諗 識人asso business 爆四 full cert都無offer
DSE M1大學半個course教完嘅嘢

有m1底都無能用 啲math course爛曬龜
論入大學適應得好啲:m2 >>>>>>> M1

但覺得攞4以下應該m1容易啲,啲課程淺咁多
你讀緊既係非UGC非JUPAS科就asso成績
冇gpa你non jupas trans u都唔會有機,死心啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞