睇得非英語netflix劇多,發覺好多國家拍得比香港好太多

280 回覆
601 Like 16 Dislike
香港觀眾對本土劇嘅標準會嚴過外國劇好多,姐係外國劇爛你就當伏咗然後睇下套,但本土劇會瘋狂鬧加屌,然後索性以後唔睇本土劇。冇人睇收入少資金就會少,資金少就會爛,爛就會俾觀眾屌,不斷循環
有時香港唔係冇人才,只係依種循環從來冇喺香港停過
on9TVB做到爛唒
好多以色列人識英文/阿拉伯文
你有睇fauda就明
根本冇得同其他地方比 例如人哋韓劇好睇過香港拍嗰啲戇鳩劇集咁多
同我講嘅嘢有乜關係
以色列人識其他語言又點 唔代表hebrew speaker prefer其他語言嘅劇 人哋都好attached to自己嘅文化
同廣東話人完全唔同
9成9都唔抗拒起碼英文或者普通話其中一樣 可能講梗8成prefer添
而且 環境都係廣東話 係得香港
香港仲要都有唔少英普嘅地方 淨係廣東話先啱嘅人其實真係唔多

但另一個角度睇 廣東話人係好融入到其他文化好易同世界接軌
你似乎唔太了解以色列文化
佢地好受美國影響,好多係美國讀過書
你聽得多以色列人講英文就知
冇你想像中咁排外
投資夠多
好過tvb少少
但同外國都仲係蚊比同牛比
要追趕就要keep住投資好多年
可惜已經永遠無機會
你有冇睇過documentary 或者探討以色列或者猶太人嘅電影
紀錄片同新聞有,尤其係以巴衝突
得間垃圾tvb
無計
Behind her eyes 都幾正
想睇下過千萬一集既金庸劇
想睇下過千萬一集金庸會拍成點
法國:dix pour cent
有睇,法國囡囡好正
同樣比數以億計嘅人睇
Ragnarok 唔錯 雖然男主好樣衰
Fauda唔係個個好似識渣槍,係佢地真係識,個邊強制要服兵役。btw netfix dark之後好多德語片
Netflix 贏寧濫勿缺
垃圾海中出幾套神作夠做咁解
德國 北歐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞