睇得非英語netflix劇多,發覺好多國家拍得比香港好太多

280 回覆
601 Like 16 Dislike
因為食老本出下啲招牌貨已經夠儲住觀眾
唔好下下怪電視台,觀眾自己都好大關係,個陣HKtv啲劇百幾萬一集咪又係唔高收視,需然最後開唔到台
根本香港人睇慣咗垃圾
佢哋習慣咗中間走咗去洗碗 放狗 訓着幾個字
之後都仲跟進到劇情
唔係藉口黎
識講粵語既人全球過億,仲多過南韓人口成倍
TVB劇係東南亞都一直都有穩定市場
點解影視製作愈黎愈差係自己既問題多
你點知?
主要講韓文既人外語既水平都好低,點解韓劇市場又做得起?
綠豆我麻麻地
反而佢重播有一套係鄧x文 加 陳xx 講婚姻好似幾好

係囉搞搞佢啦,想見到有一套港劇 比到韓劇的心感動我
好難
光頭佬 trigger finger
人才斷層
講得好好,你見咁多人鍾意撘車睇戲就知,啲黃金時段你寫歷史落去/著重演技根本無咩人睇
佢地就係鐘意玩住電話,食住生果唔洗用腦睇下爭產同天台bbq,最緊要唔洗估劇情
呢套我覺得一般
呢個先係最正確,竟然有負皮
基本上咩機構咩標準都好,西班牙都係南歐幾時變咗西歐。
啲人食飯食幾個鐘嘅就知係南歐啦
西班牙為於歐洲西南,係歸納南歐五國之一
基本上咩機構咩標準都好,西班牙都係南歐幾時變咗西歐。
啲人食飯食幾個鐘嘅就知係南歐啦

呢套係西歐
咁出名就唔特別講啦
西班牙為於歐洲西南,係歸納南歐七國之一
香港D電視迄, 一百萬一集係正常價喎
西班牙劇 good morning Veronica
得Fanny Sidney係後生啲
就係話 廣東話人其他語言嘅水平太高 唔依賴廣東話 所以多人講廣東話 都唔代表市場大
主要係 講廣東話嘅人 只有香港嘅環境係廣東話 但香港人識英普 而且程度高到 可以享受英文普通話嘅娛樂
廣東省嘅環境已經係普通話 海外華人港人 又有當地語言 一定識多個語言

韓國人唔識其他語言 韓文嘢就起碼有本土市場
外國市場係佢哋勁
Charité/柏林仁心 ,好似有三季

幾好睇 講德國間醫院既事

Netflix好在就係 D劇得幾集
睇左小小日劇先知咁多日劇水準唔高過TVB
最好有畀過下錢囉
人地節目可以加自己本地社會問題做創作
香港得咩
即刻都self censorship啦
國安法咁安全
日劇太鍾意說教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞