睇得非英語netflix劇多,發覺好多國家拍得比香港好太多

280 回覆
601 Like 16 Dislike
netflix喺香港招收訂戶嗰排好似就俾人潤過話唔夠重視香港市場
以色列
因為以色列有美國撐腰 飛機大炮要乜有乜
風暴 使徒行者 心冤
有啲ok 喎
佢錯唔晒,你自己數下香港有幾多個導演食得落過千萬一集嘅劇,有budget唔係大晒,而且就算拍完都唔代表會受歡迎
因為政治原因,除咗日本香港,以前其他東亞城市文化上比較落後,港劇係領先潮流
TVB 黃金時段既劇有啲真係好 cult ,可以有滅門灶底藏屍劇情
今非昔比
依家有政治審查既係我地

TVB 97 以前有劇係笑大陸仔,宜家唔可能再有 "天與地" 咁既劇
之前西班牙有套barrier都好睇
西班牙係南歐喎
唔係今日嘅事
好多年前連印尼片都好睇過港產片已經知咩事
仲有綠豆呢 冇呢套劇唔會開始睇VIUTV
但可惜呢一兩年好似冇咩興趣拍呢D深度劇... 比盡得二月廿九續集令人期待
魯生見到呢個post搞搞佢得唔得?
拍下校園青春喜劇得唔撚得呀
D一線明星成4,50歲,好心就退落嚟唔好下下要做主角,塊面膠哂都唔知有咩好睇

開一套青春D,搵多啲新人拍好唔好
人地拍劇係比成個國家睇
香港宜家基本上都係比香港一個城市睇
唔同預算邊有得比較

不如話點解大陸可以拎咁多錢拍垃圾
咩名
全世界得一千萬希伯來語使用者,fauda極為成功
但廣東話有八千萬
Chestnut Man?
如果後面快返啲爽啲
因為條條女都錫身,運動細胞又低,所以香港d打女都有陣膠味
嗰一千萬arabic 有800萬個唔識其他語言
廣東話嗰八千萬有7千萬800萬個都識英文或者其他語言 唔會特登睇廣東話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞