ViuTV播叱咤頒獎禮收視破雙位數達10.3點,直播跨年騷收視8.5點

188 回覆
494 Like 7 Dislike
邊有調過色呀,Rec709.直出
全民造星決賽?
其實塵沙惑都幾好睇
係囉,之前買返黎既韓劇幾套都沉重,依家播哲仁王后輕鬆d,收視都ok 喇
冇需要再睇收視
無論高定低都唔駛睇
因為你永遠計唔到搖控比cctvb廢老揸手
仔女屈係房用電腦睇viutv嘅呢啲家庭
淨係計電視機(先唔講幾百部)
用電腦睇live完全唔計笑撚死
如果唔係youtube 有得播應該升多好多。
要睇啲叔叔嬸嬸耍拳我落樓下公園唔好?
機頂盒固定樣本有問題
寫幾多野都好都係改變唔到收視係勁過viu 哩個鐵一般嘅事實
的確tvb 又廢又老土,但衰得過都係有一大班老野去睇咩
哩樣野你地點拗都改變唔到,事實就已經反映出黎。想反駁嘅歡迎提供數據。
唔係話撐邊個,只係見到事實嘅野咪講出黎囉,撐viu 都唔係要撐到咁,咁同盲撐無分別
要反駁嘅 係應該話viu 好明顯係打後生市場,咁佢好明顯係打網上平台多,咁比電視收視輸都好正常。我地後生嘅唔通仲同你坐係電視前睇咩,用手機上網追live 架嘛
我唔明點解都要死拗d 咩咁計收視唔公平 viu 嘅電視收視係高過tvb 點點點,老實講睇下自己父母阿爺都知佢地一開個電視就係tvb 啦
鐵拳英雄其實應該幾好睇
中聯辦大勝TVB 國家級係唔同啲
認同,好多廢老俾tvb餵到唔識轉頭
講收視率viu真係點都追唔到

不過討論度就相反,班廢老睇完就算撚數
Viu就好多人講好大回響
係,我諗IT應該幾好睇
講TVB既時候就話依個年代仲講收視點

佢兩個出名tvb打手
睇返曾爵士 之前d post 都幾搞笑
年頭拎tvb 幾十點收視 J 到成地都係
到年尾連收視咁bias 數據都開始俾viu 追到
其實viu好多節目都好唔吸引
佢定唔會諗,只會話依家冇人睇電視,唔肯認viu開始超前tvb
兩台齊杯葛

阻止政府用愚樂麻痺民意
拒絕星夢拒絕魔鏡
咁好簡單啦 18.6 係咪大過6.2? 13.2 同 12.5 係咪大過7.7? viu 電視上收視的確係低於tvb, 請先承認左先。
就係因為唔肯認哩點而令人覺得係盲撐。
至於背後點搵咩廣告果d 係另一個話題黎。
係人都知哩d 收視用黎打飛機係無用,但都要講出事實先。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞