ViuTV播叱咤頒獎禮收視破雙位數達10.3點,直播跨年騷收視8.5點

188 回覆
494 Like 7 Dislike
仲講緊呢樣野 上少啲連登啦 fc下唔好輸打贏要 到viutv有朝一日收視拋離tvb果陣你係咪都係咁講?

1000個家庭既sampling喺統計學上係絕對scientific 只不過tvb有慣性收視問題 而viutv睇得既都係真觀眾 再加上好多人喺網上平台睇 唔再用電視

https://unwire.hk/2017/04/03/hk-tv-audience-measurement2/wireless-home/
林海峰 靠翡翠台上位
非禮狂 靠翡翠台上位
甄子康 / 唐劍康 靠翡翠台上位

咁你話系 叱吒羸 定 翡翠台贏
啲人唱歌太難聽
一講轉台個個都ok
Viutv網上人次應該屌打
估唔到死廢老都會轉台
所以我咪講咗 「再加上好多人喺網上平台睇 唔再用電視」囉 盲?

點bias法 講黎聽下 個抽樣viutv都有份監督架喎
笑撚死,反viu撚用咗成年係連登日洗夜洗結果完全白費心機
上面仲有人以為反得死viu TVB就有救

我繼續睇Netflix同岩岩join嘅Disney+
你地繼續慢慢哂心機
On9
大撚把人睇tvb啦啦
以為連登係大眾
而家輸打贏要似係你咋!
幾百萬人真係靠嗰幾百部機頂盒去計所謂收視?
何況我只係話"假如"將機頂盒增加或重新分配啫!
真係會先算啦!
香港呢廿幾年人口急增咁多,仲用嗰幾百部固有機頂盒去計收視? 似乎係你地唔敢去面對現實多D囉!
真心定假膠呀你?
因為市場唔認可 佢係電視店 唔係網台
我都係食早餐睇
有時內容重覆左都仍然會睇
有升過咩…
我都係
"由細到大睇 翡翠卡通 翡翠劇集 翡翠綜藝 翡翠節目"
嗰批人
而且仲係(跳飛機)(三一萬能俠)同(電腦奇俠)嗰背添!
但我完全唔認為現在嘅TVB可以靠慣性收視度日囉!
淨係長期照顧班阿毛觀眾,咁麻煩班阿毛走嘅時候帶埋個台走好過喇
好肉酸 你個ac係為反viu幫tvb辯護而設㗎?

點講都好 而家個事實係tvb越來越霉 點拗都拗唔贏㗎啦 講收視又退步 唔講收視講話題 tvb又帶唔起 講樂壇又出唔到人才出黎爭獎

啱㗎啦 去拍下東張西望拎啲民生事件黎up下或者奶下大陸個屎忽唱好共產黨 再唔係拎個電視台黎賣下嘢囉 連廣告 宣傳都無creative 好意思叫自己係電視台
覺得viu韓劇配音係ok
但台劇配音好怪

之前姜濤嗰套都係聽返國語版正常d
起連登唔係個個都睇viu 既咩?
sampling 應該點計都贏架
sorry, 原來連登都係少眾
空間大改造仲好睇 ali 強尼
唔止配音hea啦
節目製作都hea
成日都係低成本真人show
再唔係就晚吹呢d talk show
睇到悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞