香港樂迷就係咁撚搞笑

277 回覆
411 Like 509 Dislike
政治立場就要歸邊
道德就可以忽略
但犯法又唔可以
真係要搵你寫本指南先得
想請教一下你點睇古天樂呢
圖? mc俾人影到佢同ash一齊聖誕行街,其他呢,你話張fake到爆嘅ig cap圖?
Mc有哂相,佢兩個啲相呢,你比到嘅話我就信
想問下MC 張相除左行街仲有冇咩親熱行為?拖下手仔咁?
真係要講個人Conduct嘅話
古天樂坐過監 幫洗米華用拍戲洗黑錢
MC溝人妻其實好小事
你咁樣講古生幫MC洗唔洗去到咁盡
都其實只有亞洲市場先會因為佢私生活唔鍾意成龍 鬼佬完全無視
溝人妻同埋拋妻棄子係咪同Level我唔知 但成龍最撚乞人憎係撐警
再加上嗰班撚屌撐警明星係當年89年喊撚晒口 而家變牆頭草更加乞人憎
食女其實真係好小事 係要格硬將佢放大到同撐警咁撚邪惡嘅好多餘
你快手死全家啦屌你老母閪
支持成龍
d電影勁好睇
查實道德審查呢樣嘢唔係得香港獨有…
關民主同支那咩事
日本韓國台灣都係民主國家
咪一樣對藝人有道德標準
所以杯葛呢啲冇道德嘅藝人咪大家對於道德嘅一種表態囉。

其實今時今日仲聽緊香港歌手某程度都係好似撐香港隊喺奧運一樣,主要係有份家嘅感情喺度,當正佢地半個朋友咁睇先會聽/睇。你係要同外國比較丫嘛,如果真係要淨係計齋講唱功嘅,成個香港樂壇執左佢算啦,軒公/牙醫唱得再好都唔係Bruno Mars 個程度,serrini/joyce/陳蕾識飛都唔係Adele Ariana grande嘅程度,何況你個mc。

香港人聽香港藝人就係聽緊一種spirit/代表到香港人嘅聲音,而你偶像個人唔humble/做好多小動作/而家自己又唔爭氣發現連道德都應該唔方好,佢又唔係真係咩天籟之音全世界冇佢唔得,點解要支持。

成日搬外國嚟講,如果有藝人擺明sexist racist我相信大家都會杯葛佢,唔會因為佢唱歌好就照支持。例如Mr Big (sex & the city)比人懷疑sexual harassment,佢個角色都比人kill off 咗。

唱歌好聽/最後個產品好唔係大曬,特別係呢位mc唔係唱歌真係好到世一
三個地方受咩文化影響?垃圾儒家文化
吳浩康 真係得啖笑
又吸毒又打交又非禮

佢唔係坐緊監真係一個奇蹟
食野都要分口味,食壇真不知所謂。
難食都要有冠軍,咁先有百花齊放。

歌不嬲係講人既情感。
首先你一定無睇我個利申 我唔鐘意mc 但佢係certain實力同潛力 好過班鏡先

其次係我真係唔打算聽個spirit 軒公真係未得 但Eason我唔同意 佢至少係亞洲級 都所以點解有一班人 包括我 成日攞翻啲舊人出嚟講 因為有啲舊人真係世界級

第三道德表態無問題 但唔好順便將成個人拉落嚟 另外外國嘅表態好多時同政治、民生有關 係真係有切身影響
最慘佢哋連啲音樂品味都差呢
阿叻唱歌拍戲都好廢喎但係
小粉黃直情搞緊文革咁
真係永恆不變嘅定律。連登係pr角力嘅地方,純粹睇邊一邊成功帶到風向,而家反鏡風氣盛咪造就到佢上位。其實佢個格mk,歌又mk,唱歌又唔係超班,新人計Mike都高佢幾皮

其實香港呢方面對藝人已經好寬容,如果發生喺韓國,已經即時收皮
你都on9
藍好味都唔食啦
大把非藍好食
你唔理等於冇人理?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞