香港樂迷就係咁撚搞笑

277 回覆
411 Like 509 Dislike
我唔係一般連登仔
真唱歌好聽 叫佢地兩個係街到扑埋野都冇問題
Snoop dogg wiz khalifa dr Dre 夠唔夠班叫celebrity

同埋我想知你呢啲例子有幾影響佢哋事業咪又係一陣即刻上翻晒一線 但我講緊係翻唔到身啊 全部雪完出翻嚟已經玩完啦 好彩咪好似鄭中基咁 但都上唔翻一線啊
道德都唔重要 仲有乜好講
你西知我無咩

你又知我有笑

全知
樓主數少左側田
老鼠安一定係偶像派
咁公道講句人地因為歌手品格而唔聽佢啲歌係人地自由黎
你唔覺得有問題咪自己繼續聽囉
Viu直情共有份
香港人的確係
不嬲以前已經話開香港只得娛樂圈沒有樂壇

香港啲所謂樂迷都唔係樂迷嚟,都係見邊便靚仔就撐邊便
第一個comment就秒咗佢成個post
但係呢堆行差踏錯嘅celebrity有邊個因為吸毒/私生活不檢點而令職業生涯完結?

RDJ JB吸毒之後咪可以再創高峰(特別RDJ仲紅過之前幾百倍)
Giggs/Terry/Icardi會唔會因為咁冇波踢

反而亞洲明星私生活出問題=演藝生涯終結永不翻身
正解
你第一段就係教緊人應該點樣鍾意一個藝人,所以我就話你係多鳩餘
藝人就係咁樣,除非係將身份完全保密,將作品同自己盡量unlink,好似你唔會有興趣知餐廳廚房煮嘢食俾你嗰個係邊個
我冇話應該人應該要點樣做,亦冇話應該要點睇一個藝人,我係指出緊人嘅天性:你唔鍾意一個人,係唔會擺佢嘅嘢喺屋企、唔會俾錢入去睇佢表演
你始終喺度迴避,活喺自己嘅烏托邦,再想強加喺其他人度,仲要自視高人一等,所以我先會留言笑柒你
JB一早上咗神檯, 有錢, 自己鐘意幾時做音樂都得, 又一大班女死忠, 緊係唔會玩完啦
但同時好多人唔gur佢會屌佢亦都係事實, 唔通啲人又話唔屌得佢呀?
RDJ吸完毒霉咗19幾年你唔講嘅?
踢波嗰班無得踢國家隊你又唔提嘅?

外國celebrity職業生涯唔會即刻玩完係因為market夠大, 始終有公司唔介意, 仲肯比機會
外國重點係, 人地鐘意撐就撐, 屌就屌, 唔會你屌佢嗰陣隔離嗰個同你講, 你屌佢可能會搞到佢身敗名裂, 唔好屌啦, 咁樣
而亞洲明星玩完係公司同傳媒唔再比機會啫, fans同網民幾時可以左右佢職業生涯呀
其實你癲過我啦指出人嘅天性

而且當你講得啱 但人嘅preference somehow係可以被manipulate 睇吓你想唔想自己多個選擇啦 如果你唔想思考自己點解鐘意或者唔鐘意一樣嘢 當佢係一個brute fact的話 咁我同你真係只可以agree to disagree

老實講你用「教」呢個verb唔係幾好 我純粹offer多個選擇俾大家 無逼你跟 我都逼唔到
咁你覺得點解公司同傳媒唔再俾機會
乞狗衫八兩錡都無野,係講你夠唔夠pr啫!
屌你 第二個回覆就秒咗
完全無得駁
或者你開post之前諗下點解依家做歌手仲需要出樣、整外表、搞形象
點解唔就咁出歌,身份、樣咩都唔出
而且你唔係俾多個選擇人,個選擇不嬲都存在,啲人自己識得揀,係你喺度叫人同你用同一個準則、做同一個選擇
姜濤一街都廣告版喎
拍得住當年 twins
負評嘅可唔可以講下 twins 有咩實力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞