香港樂迷就係咁撚搞笑

277 回覆
411 Like 509 Dislike
譚伯成龍,以演藝作品成就黎講幾時都係神人級數

但人格就永遠復活唔到
你up乜鳩呀??? 而家講民主,外國講錯一句嘢咪一撚樣被人杯,一句說話都接受唔到咁樣歐美又係唔係「支那人思想唔民主」?

哦,因為歐美做就唔算呀? 搬龍門自由出入,收收皮先啦
嘩殺人又唔得 你可唔可以寫本指南出嚟俾我哋跟
叫樓豬點答
唔會
但肯定會少左好多人鍾意
根本無人話人既行為/ 道德觀念會影響作品質素
只係講緊人既行為道德觀念會影響大眾鍾唔鍾意佢
點解成龍演藝成就高但咁多人唔鍾意佢?
照你咁講
即係你係一個可以一路enjoy我是誰一路屌鳩成龍正仆街既人
無問題ㄚ
但同時有好多人唔可以咁樣分開
咁又關你撚事?
鄭中基死?
死左係邊度?
另外佢自己都有講過好後悔醉酒鬧事
除左輸晒形象佢自己都無左好多錢
佢嗰句有政治立場啊嘛 我上面咪講咗同政治有關係另一回事
條撚樣兜到已經唔知佢講乜
本土文化人
強尼?
樓豬發覺自己個龍門識郁未
樓豬加油
香港人對娛樂圈入面嘅人mean真係出哂名

偶像有一定嘅道德觀念我覺得唔過份 話哂都叫做粒星 叫做一個偶像

但係咪下下扯上男女私情就人格謀殺哂又會唔會太癲 咪就係黃子華所講殺人呀媽都唔夠摸人呀媽咁大獲

同埋係咪一齊真係口同鼻拗 家下得張相 保持兩秒距離為免炒車都好呀

只能夠講如果MC想香港樂壇發圍真係仲要再小心啲 唔好惹到道德判官 啲敏感程度同小粉紅有啲fight

老實講連樓主都先入為主覺得有道德上問題 一陣炒車就搞笑
但佢無影響你同大部分人啊嘛
道德只apply人地身上~
公眾人物就係咁
食得咸魚抵得渴
王力宏事件個陣你唔出聲?
閃卡事件個陣你唔出聲?

對於ash離婚真係覺得:其實結左婚有咩問題?你sell唱歌嘅話,有冇老公關咩事? 離婚為左上位定有第二個,我作為女人都dislike你 希望台灣肥仔 忘記佢 搵個台妹開開心心啦
咁奶共藝人9up幾句都唔會影響到我
佢哋9唔9up都唔會影響到港共中共
原來娛樂圈
係觀眾遷就返個藝人
由頭到尾都無話關我事
Btw要件事關我事先表達得出我嘅個人意見?
分分鐘接咗仲衰咁多左膠, 道德真係人類發展嘅絆腳石
王力宏羅志祥許志安死得好慘
原來歌手唔使跟道德標準
又啱
佢既作品好J 自然有人J
有人賞識佢就有得出作品
佢做錯野沉左
你咪繼續J 返佢d 作品囉

你估係佢既能力 support 佢出作品咩
佢無商業價值就無support 架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞