[NBA][光復香港][買斷送暖大行動] 2021-22 垃圾刺球迷專區 4

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
出鳩陣輸波
就算我支持爭top pick
呢場輸真係有d sad
睇住班後生咁努力 個場入面仲要咁多勇fans
今季爭咩撚
你夠火賤個啲鬥tank咩
你今季又要認真打 但又9黎
真係好撚搞笑
ass兩個to
一球鳩傳white
一球執到波轉身比人steal
人哋出二三軍
有持球單打能力果個得Poole
其他人都係手長腳長

你果班6’4後衞究竟憑乜野可以同人打小球?
Moody 場均2.5分,今場可以拎20分
輸成12個板,有15個進攻板

屌你啦

仲有,芹真係收皮算
點解poeltl之後無出? 係咪傷左?
今場輸唔怪Murray
但證明到佢要去到All Star Level 仲有好長嘅路要走
成隊除咗Ass之外都可以trade
成隊除咗屁毛之外都可以trade
所以好睇今年個pick 中到邊個
除左ass kj 真係賣得就賣 白腸應該拎到靚野

人地勁既真係頭兩三年已經打得好好
Murray打到依家第五定六年先叫做數據靚啲、實際skill set冇樣精
唔會話特別主動去賣,但真係primo外既啱價可賣
今場以為食硬對手,結局真係笑死
唔一定要最差先有得爭
話曬抽波機率唔同曬
包尾 25%->14%
尾二 19.9% -> 14%
尾三 15.6% -> 14%
就算尾五 尾六有接近10%

就算唔係諗住tank Pop咁玩野法都知佢唔care戰績啦
佢都講明宜家成隊波都要慢慢學習成長
又變番以前成日俾人叫既crazy experimenter
係 Landale都傷左
點解會打5小
試就正選用primo
事實Primo又未到可以一上場就take over比賽既水平(Mitchell, Ja個類)
話曬大學做開後備定點射手 都要慢慢轉變既 第一年主打g league 間唔中上一隊都幾好啦
而家刺係得8.3%中
然後搞笑在叫院長翻上黎
但唔叫佢dress up
Jakob Poeltl及Jock Landale都被列入腦震盪觀察名單,將缺席下一場面對熱火隊的比賽。Keita Bates-Diop、Zach Collins則因列入恢復程序也將缺席下一場比賽。

Dejounte Murray因左手腕傷勢、Doug McDermott因為右腳踝傷勢下一場比賽出賽存疑。

聽日繼續出死亡5小
又豬一場
NBA官方公布昨天馬刺與勇士一戰最後2分鐘裁判報告,總計出現兩次誤判,2次都是勇士得利:

🔘 0:55 Jordan Poole上籃走步,應取消2分

🔘 0:08 Keldon Johnson爭搶籃板時被拉住球衣,應吹判犯規,當時已進入加罰狀態,應罰球2次。

禾湧
屌你老母湧狗
其實冇得點瀨啦
未有呢兩個miss call前
有段時間lead成15分
傷兩個中鋒又自己on9 叫院長上黎又dnp佢
冇準備就抵9死
其實應該有隻羊係後備坐
但唔包喺賽前game plan
唔出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞