講下你哋認為世界係有神定無神

159 回覆
17 Like 6 Dislike
遠古已經有核戰,不過你會話我clson9,歷史係不斷重覆,摧毀再創造,我地既文明或者係幾億年前更先進

古美索不達米亞,古埃及,呢d消失左既文明古跡,有好多現代科學解釋唔到
係 由你地係地球自生自滅 理你地班 87仔
巴打小心, 唔知你話遠古核戰係指乜, 但如果係馮.丹尼肯,(Erich von Däniken)嗰堆書 (例如《諸神的戰車》), 講啲乜古印度古詩記載啲核戰, 咁就唔好信條友公認咗係專寫偽科學
係 係啲人類以為做啲乜可以討好所謂嘅神
人哋根本唔想理你 你愈做多嘢 佢分分鐘睇你唔順眼
行過重慶大廈有條南亞走埋嚟同你講佢係神嘅兒子你信唔信?故仔書講呢條二千年前嘅南亞仔咁多人信到十足
古印度都聽過,但我覺得唔出奇,畢竟人類存在左幾千億萬年,聖經講幾千年跟本講故仔

之前話有發現過異常高核輻射遺骸etc,所以我唔排除

畢竟講維度,以前果d文明更高質,唔洗咩科技已經做到觀天察像,真係好難想像佢地智慧
21世紀仲有咁既人真可悲
有冇都好 唔代表要企係人類嘅一方
你拜佢唔代表佢要幫你
可能佢玩緊the sims
有時覺得做人都真係慘 自己智慧低 理解唔到宇宙 點解會出現金木水火土星 大陽點黎 係度on99唔知為咩 而精英亦唔會同你講 所以凡人真係唔好亂生仔
我認為有
我成日諗,點解呢個世界一定係有d野,唔可以係無野。
我覺得宇宙的存在本身就好奇怪。

但自有永有,我覺得係解釋唔到任何野
佢老豆
唔會知
總之有一個或多個或一個族群既造物者
肯定啦
有鬼=有異世界=有其他空間,即係有更高等既野

其實所謂神=更高等既野
非耶撚
亦唔知邊個可信,可能個個都唔可信
但點都會有個造物者之類既物體
信有神,但果個神唔會去管理人類

佢只會管physic
呢個要等你變左神先知

情況就好似有個好勁既科學家做左個AI機械人出黎,果機械人以為自己識思考,其實個腦核心已經被科學家set左限制,根本唔會諗到
我信有咪咪神
世界肯定有神
但相信唔係普通人能了解千萬份一啫
其實運氣(唔係出千)已經係神力嘅小小外掛嚟
果種咪叫做神囉
咩物種都係屬於神嘅類別啦
緣份都係外掛一種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞