【愛是恆久忍耐】阿仙奴21-22球迷吹水區MDCCCXXXII

1001 回覆
0 Like 18 Dislike
得碌地似
馬里正正常常都要躝
打曼城嗰場廢到哭咗
天空體育引用數據分析了阿仙奴本賽季的進攻問題。

根據阿仙奴本賽季英超的射門統計圖可以看出,槍手雖然射門次數相較以往更多,但是其中多數是偏離目標的遠射,球隊進攻缺乏創造力。

而槍手的多項進攻數據目前也排名聯賽倒數。 進球數18 位列聯賽第12,淨預期進球數-3.9排在聯賽第14,創造重大機會13次排名聯賽第19,對手禁區觸球次數347排名聯賽第8,控球率49%排在第11位。

上季又話冇創造力 買完人都係唔得點搞
換教練
愛是恆久忍耐
今鋪真係達能夠
---阿仙奴女子隊比賽預告---

香港時間12月10日星期五03:00
歐洲女子聯賽冠軍盃 (UEFA Women’s Champions League)
阿仙奴 對 巴塞隆拿 (西班牙)
地點:Emirates Stadium (酋長球場)(英格蘭倫敦)

直播:DAZN YouTube (*必須使用中港澳、北非、中東以外VPN觀看)
https://www.youtube.com/watch?v=dlzdxAGgQ6s
其實攻擊線係冇換過人 都係留左奧哥
而家睇足球精彩合集
D片段黎黎去去都係美斯牙朗尼馬包皮
還記得對轟果場直頭慘不忍睹
咩事咁大方開酋長球場
明明上季尾好咗咁多 今季又係收皮
愛蛇是無辜的
上季尾屁屁開火...依家場都冇得落....
出Nk 一個唔會續約嘅
韓仔啲麻婆豆腐辣唔辣?
隊員想喺嗰度踢,而且男隊冇歐洲賽踢唔會撞期
達都教左咁耐, 啲進攻數據仲係中下遊水平, play from the back原來對面叫幾個人企喺我哋禁區就搞到你一鑊泡, 一短傳就俾人迫到班後防手忙腳亂滕哂雞咁, 做啲無意義既橫傳,最後傳唔到出去都係要藍藍大腳踢出去, 都已經成條防線換過哂, 個戰術都好似唔係好work, 進攻已經有問題, 最近連今季覺得好左既防守都開始崩崩地, 今季真係唔係咁樂觀, 但已經洗左億幾, 洗咁多錢個進步真係唔夠, 仲要今季已經唔洗打歐洲賽, 啲體能應該足夠應付打英超
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞