爛地停車場無人租,日日報狗抄牌

352 回覆
31 Like 371 Dislike
有時唔一定係個車場嘅,

D車主返黎見到無位泊, 又會打電話,

正義撚見到, 又有機會打電話。
有可能係既,我都係經過八下聽人講,
本身果d車泊左一段時間(我諗都有幾年)都相安無事,附近村塊私人地一改建停車場就日日拉大隊抄

不過無計,違泊點都係輸,特別呢度太多正義撚同鄉黑
我泊係彌敦道都唔覺阻到人
村屋屋內車位冇裝蓋點算
吹撚到
死得未呀無腦傻閪
你死未?我就死,個倉日日跌5-10%
https://lih.kg/2793399
咁個場衰咩?
你想衰d乜?
懷疑鄉黑非法改建停車場謀利算唔算
係,車住有老有嫩,唔通揾完停車場泊好車行半個鐘去目的地咩,
有時泊完睇清楚唔阻大車,就算有機會$320都要俾
咁你係咪犯法
人地個場又係咪唔合法
唔好重複問題,自己睇post
安慰自己最高壇數真係非你莫屬
見到有中性言論/撐你言論 就好似搵到知己咁
總之一定唔係自己問題
仲話其他人正義撚同鄉黑
你連自己咩事被人屌到老母嗌救命都未搞清楚
你份人應該都幾自我
最尾個句講到好似如果世上無正義撚 違泊不成問題咁款
你自我成座山咁高 我哋啲正義撚邊夠你黎 講卜我都覺得你違泊得啱添
其實呢 你點起大家底都已經無人在意
因為你呢種覆法真係肉酸到你老母知道都未必有面認你做仔
咁你咪報警
講到人地「一定」有問題咁
自己違泊只係犯法 但其實無問題咁
被人抄係車場錯 被人報串係車場問題
總之我泊得我唔應該被人抄
咁點解你咁多不滿
定係你不滿自己違泊
我哋誤會哂你
係既話你講俾我哋知
懷疑 即係鳩嗡
鄉黑 你又知?佢響咗朵?
非法改建停車場謀利
岩岩係地政check左,原來係私人住宅地,即係無得搞

你又話去地政查咗私人住宅用途地,唔追查埋有冇權攞嚟做停車場?
提埋你,有啲地就算劃咗係私人住宅,但可能因為未傾好規劃之類嘅原因,而做住臨時停車場先,到做到決定先取消停車場。

所以,講到尾,你一時又話自己有位,一時又話人報狗捉違泊,重話自己去查咗。你係咁有心有力,咪去規劃署查墶地屬於邊個,可唔可以轉做停車場囉。

根本就係你違泊,又唔租爛地,俾人報狗抄牌,唔抵得就上嚟圍爐。點知講多兩句就露曬底
如果樓主係被商場停車場報串
上到黎應該會話我哋奶大財團BlaBlabla
嗰啲乞兒用1-2萬蚊買錢七3 B歐洲車以為自己好撚型
你啲仆街dual parking車喺度搞到其他司機要騎着條白線行你唔講?你呢啲仆街害死幾多阿婆阿伯過馬路俾車撞死,就係呢啲仆街拍晒啲車喺度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞