[IOS/AN] 神魔之塔(151) 《神魔學園祭》最後一星期 《我的英雄學院》合作13/12開始

1001 回覆
2 Like 21 Dislike
而且要全隊專武龍刻添
除左暗龍使巴哈其他都可以換嘅,係慢d lo
如果有多隻巴哈可以換走暗龍使
其實裝個奧丁腐化龍刻係痴油入刻暉隊,再加3寶已經解到好多關
Lv9 20億嗰關點打?
帶蚩尤有咩用?
1. 奧丁腐化龍刻用意不明
a.)假設普通關呢個龍刻係俾蚩尤自身小界王,但係係刻琿隊蚩尤攞唔到完整倍率,即使計埋自身2.5倍傷害都係好低
b.)假設係打挑戰關卡,奧丁自身攻擊力不足,就算無視腐化,亦打唔死對面,意義何在?不如用獸輪迴帶雙生核
2. 蚩尤本身用處何在?
a.) 唔係做隊長解唔到破碎,而且刻琿完全唔怕破碎,本身有加3行,又可以用華曦,就算真係要解破碎都可以用廢音
b.) cd8移除版面同刻琿自己cd4還原效果幾乎一樣
c.) 固定版面意義不明,一來cd過長,二來刻琿開技能有五屬+無視反受消,根本唔需要固版,況且龍族自己都有龍庸 紅愛 基多拉
d.) 擺蚩尤會導致條隊少50000-70000血量
刻琿單開已經過到
1b. 應該係蚩尤傷害低,打錯
嘩,估唔到你打大段野覆我,多謝你先

其實我主要係想講解今次lv9最後果3關好多需要腐化龍刻,用蚩尤帶奧丁腐化龍刻可以多一隻簡化版面,開埋終式最小10com,用龍刻增傷又得,而且蚩尤又會追打5下,對最後果幾關已經夠用

至於血量會由約52萬降到44萬,實戰方面呢8萬血暫時差距唔大,最後一關lv9挑戰我用3寶+50%回血條木龍+腐化蚩尤完全係輕鬆過
其實呢
刻琿 3寶 競技場 蚩尤 刻琿
呢到係6隻野。。。
同埋其實獸輪迴都做到呢個效果而且傷害高好多

btw你講嘅lv9係邊個月嘅lv9
定係你想講蚩尤擺戰友
呢個真係未試過
7隻*
Sor,手快快表達得唔好

係霜降月lv9我係咁配置

刻暉+巴哈+毒龍+蚩尤+回血龍

基本上係輕鬆冇難度

另外啲lv9我係因應關卡再調整
唔緊要打錯遮 我成日都打錯架啦
咁其實刻琿除左文月同夜長月其他都幾簡單嘅
尤其夜長月仲要用到暗龍使

all might係咪全神魔唯一可以解暴風既卡?
「One For All 第八代繼承者 Extra」關卡限制:只限【雄英高校】成員進入
One For All 第八代繼承者「歐爾麥特」將於 12 月 13 日 (一) 維護後設立「和平的象徵」挑戰關卡。召喚師首次通過「One For All 第八代繼承者 III」關卡,將可獲得「歐爾麥特」1 隻;每次通過「One For All 第八代繼承者 Extra」關卡,將可獲得「歐爾麥特」1 隻;首次通過指定關卡及達成指定挑戰次數,亦可獲得豐富獎賞。
★ 第七彈:全新挑戰活動『和平的象徵』
時間:12 月 13 日 (一) 維護後至 1 月 2 日 (日)
少年們,是時候來做特訓了!!
活動期間,偉大的英雄「歐爾麥特」設立數個考驗關卡,等候您的挑戰!

期間開放關卡與首通獎勵:
『One For All 第八代繼承者 I』- 銀瘋頭 1 隻
『One For All 第八代繼承者 II』- 霓彩鳥 1 隻
『One For All 第八代繼承者 III』- 「歐爾麥特」(1 等 1 技) 1 張
『One For All 第八代繼承者 IV』- 捨杜 1 隻
『One For All 第八代繼承者 Extra』- 曈芒靈石 1 粒
└ 關卡中將會掉落角色「歐爾麥特」1 隻
└ 限制角色進場:隊伍成員必須為「雄英高校 」特性

唔抽卡咪刷 lv3 囉
待遇同艾斯卡諾差咁撚多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞