【小說音樂化】YOASOBI 討論區(12) Have A Nice Day

1001 回覆
16 Like 2 Dislike

好似yoasobi同ado啲歌咁,其他人cover完全唔係嗰回事真係得原唱先有嗰種味道
前排好紅嗰首king又係,有成幾千萬個cover
但最後都係走返去聽原版
咁夜驅都有幾百萬個 cover ver
最後都係原版先 work
毒性係兩個層次
我係因為ayase呢首歌去咗玩隻game
亦係因為呢隻歌推咗小豆沢
咁多首歌 真係得ayase呢首可以將聲優把聲發揮得淋漓盡致
好聽
Chorus最後一句有d似大正浪漫
巴打可否講多次你當初點input包裹資料
唔該曬
都係跟之前啲巴打咋
個名打年賀卡(Club夜遊),單價100,網址就貼咗夜遊個官網
https://www.youtube.com/watch?v=Zz3iJejwNuI

講起 game
有冇聽 ayase 呢首?
最唔似佢寫既一首喇我覺得
呢隻我都有玩 但呢首真係冇咁ayase
個人覺得呢首更加Ayase個琴同鼓一出嚟完全係「あの夢をなぞって」feel 什至好多地方個編曲同旋律都超似

雖然唔係好想承認 但係Ayase個庫存真係有d乾塘 Sony可唔可以唔好再chur到佢地甘盡
佢多產可能係以前作定左好多
其實係罐頭 feel
あの夢をなぞって 本身就係玩 band sound
仲係日本但都收得幾貴 加埋成千羊
7號收左我1080 yen今日到
都算ok
諗緊實體演唱會門票係咪要轉集運地址
點解今次用shipgo會漏左件...
巴打知唔知實體演唱會門票仲黎唔黎得切改地址
好似冇得改喇
https://twitter.com/ayase_0404/status/1481222840594890753?s=21
ayase擔任日本vaultroom的音樂製作人
想問有冇巴打可以send多次演唱會day2嘅片俾我 我果陣冇save底 依家睇唔返會俾收據證明
vaultroom 係咩黎?
有冇TG

thx
https://www.youtube.com/watch?v=HuUKDDLJucs

有冇睇過?幾好笑
同埋最後有幾句真係似 シネマ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞