美情報指俄國最快明年初揮師17萬入侵烏克蘭

137 回覆
54 Like 1 Dislike
美國係歐洲邊有歐洲可以阻止到俄軍既鋼鐵洪流
歐盟又會因為烏克蘭唔係成員國唔會幫拖
波蘭陸軍唔弱嫁,都排歐陸第二、三。
俄軍西向到時真係靠波蘭、捷克頂第一波,如果北約肯介入的話。
東南亞幾條蛋散一齊上都打唔過
Sonic missile 一出咩薩德系統全部廢曬 宜家可能佔領唔到東亞 南亞呢啲國家 不過要破壞真係分分鐘
winter on fire 2.0
通常依啲都係吹水多,俾你知道晒仲點閃擊
中俄約定一個侵台一個侵烏等美軍兩線作戰同時提高兩邊勝算
其實係上次阿塞拜疆同亞美尼亞開片,亞美尼亞俾土耳其供應既無人機完全壓制
如果真係打烏克蘭,可以拉攏到北約只係出下無人機,俄佬係烏克蘭戰場應該都死得好慘烈
烏克蘭一日入唔到NATO一日就預咗只會比人jel
係俾兩邊當戰場既緩沖區
北約睇美國頭再行動,而美國只會ATNA,結論係烏克蘭隨時無1/4國土
俄佬喎你估Gina咩
見上次2014年nato乜柒行動都冇就知啦😪烏克蘭人真係慘
PLA 有近戰場之利,如果美帝分身不暇,台灣其實都真係幾危。
只靠自衛隊個量未必頂到解放軍空軍咁密集嘅攻擊。
用hypersonic missile唔使咁多人
兩亞空軍同防空系統水平同俄佬契哥唔係同水平
我估未必可以咁樂觀
無任何後果既話 唔好話17萬啦 全面戰爭都得
有無後果都要睇西方既意志同能力
西方柒就唔係第一日既事啦

當初希特拉條痴線佬就係豪賭德國國運
波蘭同法國兩線作戰 置德國於險境
但點知又真係俾條痴線佬賭贏左 大勝英法
希特拉帶領德軍凱旋而歸 你吹得佢脹咩
參考蘇聯80 萬打芬蘭
後果大概差不多
現代戰爭玩法又唔同既
車臣都玩左佢好多年
俄軍質素真係麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞