美情報指俄國最快明年初揮師17萬入侵烏克蘭

137 回覆
54 Like 1 Dislike
9up 完都唔會開戰
https://youtu.be/m6pJd6O_NT0?t=4481

俄羅斯總統普京(Vladimir Putin)日前在接受美國媒體採訪時被問到解放軍武統台灣一事,他當時難以抑制自己的笑容,而且笑了7秒之久。這段問答體現在文中視頻的1時14分34秒至1時16分01秒之間。

訪問全文
https://www.nbcnews.com/news/amp/ncna1270649

普京心諗我打駛講50年
拜登有冇可能都做成粒鐘唔中斷既interview呢
佢目標係佔領本身已內戰中既東部地區返黎,17萬人夠打了
睇唔起拜燈廢柴政府啫
東歐同埋巴爾幹半島嘗試過共產主義鐵拳嘅滋味一定清醒好多
東亞就台灣開戰
跟手中國打台灣 四戰
烏克蘭打七佢啦,十幾萬都唔係好多人姐
普丁 打完之後唔認 你都吹佢唔脹
支那可上下其手興風作浪?
克里米亞唔使打都得
本身大陸想係台灣行果套(用Korean fish

好彩失敗咗
北約今次唔出兵,2月-4月就到支那攻台
如果支拿襯俄佬郁手攻台 等同開始第三次世界大戰喎
17萬人就想攻打烏克蘭
會唔會開玩笑左少少
烏雞畀人劏就有,一陣俄羅斯同白俄夾擊睇你點打,根本冇得打.
西方信得過 豬乸會上樹
英法連捷克波蘭都懶懶閒
更何況美國會理隔左個大西洋, 遠在東歐平原的烏克蘭?
美國至少有三線作戰經驗

1944年一邊南意大利、
一邊打西歐
一邊打遠東
依家係玩閃撃戰
想幾小時內解決

等你所謂西方領袖開會研究介唔介入個陣
人地已經造成既定事實
就好似克里米亞咁
佔領左就唔會變 除非你主動反攻克里米亞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞