梁祖堯你條撚樣同我入黎

202 回覆
3308 Like 45 Dislike
屌你老母臭閪梁蛆堯生Cancer出街俾車撞撚到殘廢成世做植物人啦仆你個臭街
梁狗死賤種
打佢老母!
劇場人真係毒瘤
每隻字都好中...
LM
無講錯wo幾組佢覺得做得好好既表演,我睇完都唔知做嘜鳩最老尷就係金魚個場 Bu ~Bu~Bu~Bu
啱啱睇完 ~ 一到B組指定表演,
又做戲? 輸撚硬
之後輸撚咗要Foul人,
死都唔撚foul方方同Karen 果2條豬閪
真 成日做戲做乜9 女團呀
佢做戲姐 佢做慣咗應該唔多覺

但佢天生真係好識/好鍾意「做戲」
我記得有個訪問 佢話佢中一定中二未變聲
仲要係好高音果類
佢特登壓低自己把聲
搞到最後爛咗聲

初中已經可以咁堅持去「扮」聲
我諗你所講嘅佢全日扮西面
佢應該覺得好過癮 亦好自豪可以扮咁長時間
搵我 mood 事
好撚想佢死
Push
其實舞台劇真係唔係咁易入口既表演
始終大眾接受同培養出黎既口味係由睇電視而黎
啲誇張既表情 動態加上睇落好兒戲既服裝造型
再加上冇足夠時間去鋪墊個故事/角色
喜劇就會變左鬧劇 悲劇就變濫情
總言之 就係老尷+老土
女團選秀玩舞台劇=大傻鳩
牙醫個段好中 佢真係會俾到唔同參賽者有空間發揮
講真阿祖嗰邊, 自選項目嗰啲揀咁多做戲真係做多咗, 呢啲入行慢慢學啦
女團最基本跳唱執好, 出嚟先可以俾最charm個面人哋睇
人哋請女團出商場show會叫你做戲定唱歌多?
唔係戲劇唔得 但都要向現實同商業啲嘅方向諗吓嘛?
揀人foul嗰part真係揀得差
佢打篇長文話一集得45分鐘
有600幾粒鐘觀眾睇唔到
但係就係有啲參賽者嘅表現喺表演嗰吓證明咗一切
你表演前揀定一個foul都算 表演後再揀多5個都揀成咁
俾人屌真係自己攞嚟
娘早要
仲要以為自己幫緊人
原本block左樓主 依家解bam

我成日一見到佢個樣,就聯想起d中年閪面管理層
或者d閪面HR,如果佢演呢類角色一定入型入格
我覺得 最好嘅賽制應該係
導師嘅直接利益 要同最後成團嘅人數比例 有掛鉤
導師可以更加投入去比賽嘅贏輸到

即係 你嗰組入幾多個 就分返幾多錢咁

例如 2萬一個咁
梁嗰組入到3個 佢就分到6萬
牙醫嗰組入到5個 就有10萬
其他組又入2個 咁又有4萬

咁樣導師先會直接係為咗 贏/吸引大眾 去砌表演
亦都係佢地 訓練班選手/揀人留低 嘅準則
咁導師先會更加執着
表演先會更加好睇
揀人亦到會少啲私心

當然最後要廿強做final
叫觀眾+經理人做最後投票入10強女團先夠公平
對觀眾公平 更加對導師選手經理人公平

咁搞應該唔差 不過就額外要多少少budget
當然detail可以再執 但大概就係咁
歡迎ViuTV 下年用呢個賽制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞