琴晚Uber 算唔算趁火打劫

273 回覆
39 Like 286 Dislike
老老實實, join uber係唔係隨時想開工先開都得?
得閒賺下呢D錢都幾開心
乜你咁守法呀
你咪試下落的士比 $2 睇下走唔走得甩,或者 call Uber 但唔用 credit card 扣錢先睇下 call 唔 call 到車,come on, 唔好咁 on9
咪撚on9 加起上黎勁過香港添
試過係LA加左10倍
uber個價格透明咁多點同的士比
的士仲要逐個問
兩者有乜分別
睇唔到 DC9 同 uber 9 有咩分別
多鳩餘
如果uber無加價,今日個post咪變左「點解尋晚call左三個鐘都車,uber係咪唔識做生意」

尋晚單野點都係屌柒黨鐵架啦,其他無野好講
利申,幾年無搭過uber
樓主冇讀過書的
Put this case aside
唔係所有野都應該只靠市場自行調節 適量既干預係需要既
我同意
但打句Put this case aside唔會勁啲一係就全英
你係咪唔沖紅燈果啲人黎
下下拎法例出黎講
冇人搭周街都係車 調整平過的士個陣唔見你出聲
但你想干預啲乜?
尋晚唔加價既話,你call車肯定難過搶演唱會飛

大家哂時間load data,最後又無人benefit
宜家起碼有急事既人可以俾錢call車走
五百幾去叫雞啦
唔係法唔法例,係個遊戲就係咁玩,btw,客觀分析唔使人身攻擊,你係咪無其他 point ?
咁咪Report佢揸白牌車,同的士佬case完全唔同
講下笑就攻擊你
咁的士同Uber個遊戲咪一樣咁玩啫冇分別
可能你個笑話唔好笑
的士就的士,Uber 就 uber,的士要拎牌,Uber 唔使,的士落車先比錢,Uber 上車就已經要比,唔係有四個轆,載客就要同一個遊戲的
btw, 無其他 point 就唔好浪費大家時間了
冇諗過勁啲唔勁啲純粹個刻諗到想打咩就打咩
平時好似好少錢咋wo
uber 收25%
cls
平時唔開, 剩係呢D繁忙日子得唔得?
係個法例令你講得兩個係唔同遊戲啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞