琴晚Uber 算唔算趁火打劫

273 回覆
39 Like 286 Dislike
冇話屌唔屌
Uber一向係咁玩法
的士要屌係因為佢哋平時就話自己合法有牌按錶收費乜乜柒柒
到呢啲時候就同無牌犯法嘅一鳩樣
滴滴美國出事走佬返香港搵水魚

即刻有打手幫口
繁忙時間和地區
當乘客人數多於可提供服務的司機,價格便可能會暫時提高,直至平台供求回復平衡為止。

一向寫到明架啦
多人用咪貴囉
佢地企到第二朝等人潮散左咪降返價囉
屌你,不嬲係咁
上次打風落左波收左我800過海,好彩公司比姐
我都想知
之前的士有優惠
call過幾次
有時個錶跳得
仲貴過個app 收我個價

大浦去青衣
Ching其實係咪唔識字?
需求上升會導致價格上升
試過2次都比佢顯示個價收多,本來貪佢明碼實價,唔會再用了

之前8號 的士狗全部加50
淨係照扣10%平台費
你可以繼續吹到話行路行過果段都得添,巴士都唔撚洗搭啦弱智仔

我直情覺得停撚晒私家車 淨係比巴士實唔塞車添,

但而家個問題係 發災難財 呢件事有問題

下下淨係識講供求,唔撚怪得你班垃圾港人啲樓比大陸人拎晒嚟炒住劏房,淨係講供求,遲下又放埋班大陸人落嚟做醫生,到時睇吓你班濕鳩仲係咪講 「嗯,中三 econ說得對,這是供求」
有得claim公數有乜所謂
大部分Dc9都係咁撚賤種架啦
尋日都唔係災難,
只係一種交通工具意外停駛引起需求急升
仲有其他交通工具可以選擇,只係要等耐啲
同炒樓乜乜乜根本兩回事
要時間定要錢
慳返8舊水留返係屋企打飛機好過啦
樓豬咁有吉士自己游水過海啦
其實我極度懷疑係啲U巴整甩黨鐵對門
有乜理由星期四 放工時間六點正 先嚟甩門?
見到啲樓奴港人迫巴士迫到好似罐頭啲沙甸魚咁
我個心真係好撚痛
有無人肯出資 我搞返個港人專屬既交通工具團隊
鐵停左
巴士冇停喎
你唔想等咋喎

冇錢唔該坐返公共交通工具
uber唔係公共交通工具黎架
比埋資助你坐uber添呀民生野
uber 啲人part time 搵食 唔同你講供求 講咩 成本價打個和好無
吹到坐Uber = 民生用品, 住屋
計我話政府應該要補貼市民坐uber
乜uber係生活必需品黎既咩?
你試下破左產同個破產官講你搭uber睇下佢點覆你
地震都係地殼震動導致 運輸困難 引起供應下跌咋嘛

仲有其他嘢可以食,包括人,歷史都出現過添。

「只係要等耐啲」呢句就知你唔係現場,啲扶手電梯逼人到差啲人踩人,又唔夠人協調,成班人塞晒係度,咁樣唔會引發災難?要真係有人踩人幾廿人死先算?
平時就講供求要call 85的士,冇車時就要講公平唔比加價,公就我贏字就你輸

連燈仔logic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞