[慘敗大腸] NBA金州勇士球迷討論區(32) Golden State Warriors

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
係咪就快出得返啦
返去練波姐過多兩星期應該出
klay wiseman回歸是今年最好的聖誕禮物
見字正評
重點就係輸手感冇手感
其實重點係失誤 連KD都有試過炒到甘 手感難得一次炒成咁有咩好屌 你睇返全場出手次數同命中率其實係差唔多 講緊你多對面10次失誤 而且對面有Ayton屈鳩勇士底結果都係勇士贏籃板
冇屌鳩佢喎 輸佢係事實 打到最後兩隊D分都係不相上下
真係輸佢冇手感 佢入番正常分數 成場波就唔同哂

失誤次數係多 個主要原因係對面防守做得好
尋日完波勁多人屌手感射唔入
https://www.google.com.hk/amp/s/syndication.bleacherreport.com/amp/2950572-every-nba-teams-2021-trade-deadline-target-list.amp.html

Alex Len有啲討論空間
如果wiseman成長不如預期勇需要個大中鋒頂15分鐘

Looney而家得
進攻籃板 但上唔到
執行戰術 但入唔到
防守站位護框 但size太輸蝕又完全switch唔到出去

可用lee/looney/jta換
唔想對wiseman有咁大期望
手感player of the month
睇好今年curry拎mvp
假如假如Wiseman出後真係表現不如勇期望,而勇好想呢兩年衝冠,唔想等

Wiseman + 2RP <> WOOD有冇得諗

火箭: 年輕潛力股,慢慢練

勇: 即戰力中鋒,有3有post up有防守,係擔心玻璃人

利申先,我個人係偏向留Wiseman做球隊長遠發展嘅。純粹提個問題出嚟討論下
NoWiseman一定要成材
Kuminga同moody又放返g league 星期六冇得打大腸
係咪都冇得打
今場要出全力
灰熊果場痴撚左線
152比79
未見過咁大分差
Wood邊忽有防守
馬後炮一句 如果嗰日揀lamelo ball 應該可以玩五秒進攻
Wood 防守放題嚟 同埋佢打法唔太啱勇士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞