[慘敗大腸] NBA金州勇士球迷討論區(32) Golden State Warriors

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
花式勇
即係 花式自殺
要輸都係輸係自己手上
開場用Green主防CP3真係敗筆, 效果唔好造唔到TO之餘, 仲搞到禁區冇晒協防直接俾Ayton打穿
如果有,iggy守會唔會好啲?
其實今場都係一場波
iggy無出
Curry 21中4
正正常常curry入多3 4球已經夠贏
所以我又唔太膽心呢場大腸
今場去到最尾5分鐘仲係1分波
係crowder兩球3分收我地皮
其實有幾球Wiggins守得幾好
但又會唔會係太陽成功守到curry 生涯最差表現
我估係想封鎖波叔Ayton打PnR, 點知Ayton直接落Post輕鬆單打硬食Looney
Kerr有時真係防守方面唔夠信任Curry, Klay復出前真係可以試下叫佢去守
睇返今場諗
如果智者同古仔都打得起我勇係咪冇弱點
所以勇當初pick Wiseman 係正確選擇

見到庫奇出 笑死
op呢兩場幾hot, 冇可能贏到尾既,輸一兩場先會睇清楚自己弱點,今場真心TO太多了,太陽17連勝含金量高,下半場冇booker都贏到,Ayton成熟左,屈臭勇士個底,幾日後一定可以復仇成功,lets go warriors!!!!
唔洗兌現晒天賦
Kuminga有bridges一半防守
Wiseman放大版looney
佢地做到咁嘅話就算唔係奪冠大熱都至少係contender了
有睇場波就唔會咁講…
係curry自己無手感姐 好多都空位出手
返工冇睇,唔係瘋狂吹奏條橋咩
係,佢打得起勇就冇弱點
In Wiseman I trust
又開始有唔同隊球員中武肺
希望唔會搞到又停擺..
星期六viu唔好彩,揀正播la打比,冇LBJ Kawhi睇,播勇太咪幾好,雖然都播左好多場勇
我覺得唔可以單睇空位出手就係手感only
佢成場打得好唔舒服 太陽only針佢一個
好影響佢體力同心態 節奏又無
咪搞到易炒左
黎緊對多次太陽?
係,下場
聖誕仲有一場
who?
但係潽洱同張生亦唔會場場都係咁好

所以當所有人都"發揮正常"都有權輸
不嬲都正確

愛華士根本第一,唔到你揀(D人成日講點解miss咗呢件正嘢,講到有得揀咁,佢不如問點解手執#30簽點解唔簽狀元?手執#30係簽唔到狀元,正如手執#2一樣係簽唔到狀元架)

係揀都係懷仔同三球之間的選擇,三球響金州可能會搞到毛弟咁(當然冇咁誇),未必有得發圍,同埋果陣老球好癲,成日搞鳩大波,冇人知呢個鬼父會唔會搞鳩埋三球,當然最後老球近兩年"相對正常返",亦唔係一開始可預料到發生既事
湧最多就係guard 揀三波把撚咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞