[慘敗大腸] NBA金州勇士球迷討論區(32) Golden State Warriors

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
理條傻閪把撚咩 youtube神早block哂條柒頭
介意人地點講有咩意義
從第二節開始比賽內容好差喎
輸波唔係問題 但唔係單純手感差射唔入個種輸
係playoff個種比人針住弱點打死個隻
仲要加埋自爆
好難唔死全家咁
俾Poole 控唔得?雖然佢成日上腦咁未俾多d時間佢學囉。佢又有單打能力又可以set d pick&pop俾佢。好過出2號啦 我真係唔係好睇得明佢邊到幫到隊波 戰術run唔到又冇單打出嚟做咩 搏送to?!
廢鳩啲to睇到人燥
porter 暫時全隊最可以信賴

空位三分準到仆街
開季頭幾場都係Poole 控
呢到d 巴打屌到佢仆街

佢做戰術發起點都係柒
廢鳩已經俾人睇死唔爆底唔射波
易守到
星期六日連贏兩場當無事發生好嗎手感廢鳩
真係咁差就唔會咬得到去第四節尾段啦
明明今季改善左

今場係咪見到alton 淆底唔敢去
老實講除咗球員本身柒, Kerr啲戰術都被徹底破解
對面玩Switch, Passing lane完全俾人睇穿, PnR又針對Green同Looney drop, 下場唔調整下想贏都難
Poole打中短距離接應有聯盟一線水準
但拉大到半場陣地就會瞬間變on9仔
佢練到識得做二傳接應就已經好夠用
佢今日食唔到ayton同mcgree唔係air就比人block 第一次見到佢一場入面比人block左幾球三分
想知而家見到2號咁廢有咩睇法的而且確Poole 都係成日柒個d 但係一個有翻咁上下自主進攻能力既點都好過一個淨係識keyball既垃圾
team d好 波縮老油條估passig lane勁
好明顯冇乜個d交代錯誤走空哂籃底既機會
不過對強隊就係咁 射返準d先有計傾
淨係睇ayton 食住咖哩黎打,已經覺得唔樂觀
Poole 今場準,但第三四節出得少同起手次數好低(特別係第4節)
- Green啲finishing差咁啲,起碼3球啲刷框邊跌落嚟,老問題外圍唔射下,係人都知係hand off傳
- Curry今場係打得差,以前啲貼身防守強席仲高都未至於今場咁,不過Curry真係唔洗擔心,Shooter keep shooting就啱
- Wiggins /Looney啲finishing都係唔掂
- NB & JTA都係咁射,前者好幾球猶豫轉上籃,後者連起手扮射fake都冇

全隊TO都要控制下,Curry已經十分好,但要更上一層樓成為傳奇嘅傳奇嘅傳奇 真係要減低TO控全場 + 串連隊友 好似CP3咁
當二姑翻黎帶二陣既時候就唔同講法 有二姑lead佢哋打差好遠
佢個位本來係jta或者iggy 打

一個今場垃圾,一個休息,算啦
Curry今日柒我覺得同佢早段有一兩球鏟底冇foul有啲關係
本身射唔到三分可以揀鏟底,但今日冇foul,硬鏟又食block,變相冇手感都要鳩射
其實係因為傳切打唔出太多TO先焗住出佢
下場如果有Iggy就唔會出佢
其實真係靠opj 同Poole
好多時對面close out到都入
仲第四節有段bjelica roll in入去係頂到陣
除非有進化版wiseman出嚟
唔係對住內外兼備嘅隊 勇就會今日咁 就算手感仔正常都係咁話
加埋專注度都不及對方 呢個又係難搞
早d輸仲好啦,早d調整弱點
呢個就係kerr 問題 明顯負作用都打12分鐘
佢啲時間應該比gp2
呢樣都真,勇局住打快,咁就梗係放GP2加強防守
放chiozza打陣地又冇用,淨係射到wide open
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞