破產人士每月洗費全記錄,第一期1/48

539 回覆
486 Like 30 Dislike
你賭得好勁,我破前一個月還15000貸款加3500左右minpay, 你每月還錢仲大過收入仲想借
我果時手頭上有20000左右現金,收入扣強積金得26000左右,一出糧俾13000老婆,每月負收入,負成6-7千,壓力大撚到癲,果時個心態就係唔賭唔得,真係唔識形容,最後真係頂唔順先破。
果陣真係好彩自己未有家室,仲係一支公
依家結左婚?
破產之後啲財仔真係唔會再追數?
係, 安x, ub , 幫人,通通唔會追,welxxd果D就聽聞煩少少咁,追多幾次都唔會追。
攞破產人啲資產同扣除生活費後嘅收入還
破產令完都未還得晒嘅話都唔使再還
今日又係食雞蛋蕃薯
你咁撚樣都有老婆仲要冇離你而去
公平咩
賭左超過5年累計輸7x萬,26了我當自己都破產算

大家一齊加油 希望4年後可以重啟人生
咩app
依家無差人錢?
賭幾大搞到破產
唔係好大,但一直以來無儲蓄,又有負債,一次輸你3,4萬已經夠死,家庭壓力開支大,攪到心理唔平衡,一直賭。
無,但長期身家一二千蚊到月尾,咁落去唔係辦法

人工又低你好多,不過單身月入萬零蚊仲生存到既
二線財會追到仆街
26歲月入萬幾有七十幾萬可以輸?
如果你係單身毒撚,零物慾,同屋企人住又做左咁多年野

賭波月月清持續咁多年加加埋埋點都有
還晒D債,TU上返A, 問銀行借稅貸

施主回頭是岸
巴打知唔知如果自己搞破係未好麻煩?
唔麻煩,你準備晒所有欠戶口,欠款額
銀行戶口如果有網上月結單全部print晒出黎,唔print都download定先。
所有強積金戶口,結餘
所以銀行戶口結餘(呈請前㩒晒出黎)
下載破產呈請書,呢度都有晒流程
有馬會account可以先行取消,如果唔取消就申報,遲下主任都會要你取消
你齊晒資料填好晒去破處應該即日有法庭no.拎到法庭no.之後fax去所以債權人,之後佢地就唔會追數了,如果你無借過二線財,千奇唔好借,破左都追鳩你
https://www.oro.gov.hk/cht/our_services/publications/bankruptcy/debtors_bankruptcy_petition_procedural_guide.html
雖然出自我把口,記住破產真係要戒賭。
父母如果無做野,生活費可以供養佢地。其他乜柒費用電費水費,只要你係果度住就可以報,盡管唔係你名。即係到時你會多左錢洗,記住千奇唔好犯錯。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞