破產人士每月洗費全記錄,第一期1/48

539 回覆
486 Like 30 Dislike
bro打加油
馬會account都取消左
歡迎
行過馬會,老婆叫買的
四年後一條好漢 , 但唔駛旨意買樓
除非中MARK 6
無知一問 破左產仲報正職?定係你無正職唔比你老破?
可唔可以quit左去返地盤/裝修/出現金果啲
姐係靠食屋企
原來係波post巴打,加油,唔好賭返
茜蛇幾時教我買波
lm
珀斯張
北蛇都入咗嚟
買珀斯光輝就黎買到破產
繼續吹
唔借錢點破產
老母真偉大
巴打你係一鋪清袋定慢慢磨磨清光
犯法野我唔識
你所認知既破產人士一般伴隨各種問題,無正職,寧願搵現金工唔還錢都唔正常搵份工,又大洗,又或者4年真係完全唔搵工都大有人在。

正職係我收入來源,唔做野我同屋企人食屎?你唔報,公司都會幫係報稅,頒令後你所有銀行戶口都會凍結,你只可以擁有一個戶口用作出糧用途,現金工我又真係未打過。
俾晒d錢老婆,老婆管呀,唔通我收工7點返黎先買餸煮飯咩
加油捱過呢四年又一條好漢
呢個係都市傳聞黎,應該係俾電視無限放大
你清楚左成個破產程序就會明,我簡單講講。
當法庭正式頒令後,你所有洗費必須由你負責既破產主任批核,當中會有一D必須開支,請緊記,呢D費用前題係你要有收入支持,而唔係你無做野破產處養你,扣除開支,所剩既錢全部要上繳俾主任
好啦,明白左破產人可以會有一D基本既洗費,例如膳食費,車費呢D,但記住一點奢侈生活開支係唔會批俾你,咩係奢侈生活呢,例如搭的士返工,申請會所會藉,購買昂貴電子產品,或者申請每月食一餐500蚊自助餐,呢D不合理費用主任係唔會批俾你,記住係唔會批,但你如果你成世未搭過的士,想完搭的士夢,點算呢,唔食一日飯,應該最少有100蚊,然後你走去坐一程100蚊既的士,who care但有D野就真係唔可以做,例如買保險,呢D係會俾人查到。
都叫做慢慢磨清光
賭左3年 贏少少錢
但真係輸左好多時間
今年少賭好多 多左時間增值自己
其他啫係咩, 佔最多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞