破產人士每月洗費全記錄,第一期1/48

539 回覆
486 Like 30 Dislike
有冇偷偷地儲錢?
俾佢知果時佢咩反應?
速剪啦
加油
Sor,我睇錯,以為你買嘢俾「女仔」(溝女)
買菜唔好去百佳惠康買,好貴,
去啲街邊檔買大陸菜算數啦
話說樓主住邊區?
個人覺得地區對慳唔慳到錢都好大影響下
而家好多webinar 你聽完就有$50 coupon or $100 foodpanda
返工用電腦掛機一陣就有好多唔同既現金券
未傾生活費呢段時間,收入係邊度黎? 份糧唔洗俾破產署扣住?
係H&M 買件衫都要睇下有冇折,冇折就慳錢唔買
然後90分鐘冇咗一個月人工
無咩反應,
淨係叫我唔好再賭。
我以為佢會話離婚,點知無
老婆咁好 生性啦
各位巴打努力
唔好再賭

因為工作原因會見到好多爛賭/破產人士
個個岩岩開始戒都係好有心
之後唔少人會落返去
好多都係一開始覺得少少地,自己控制到
之後就玩大左,無限loop
直到妻離子散,冇人冇物都係戒唔到

記住唔好賭/玩股票,一蚊都唔好玩
你無野呀個個慳錢都識帶飯啦 重食60蚊
就算要外出 話唔肚餓 去樓下買三文治番公司食呢d唔係要教呀?
你老婆頂得你順個下好野
有仔女重破產你講咩社交,你配嗎?
你要真係慳水電絕對唔洗1200囉
洗少d ,用多d比你小朋友好過啦
人地問你幾時賭重夠膽話擇吉日
無撚用
破左產,點解要咁慳
好幸福
我早餐都冇
我果度D野好貴
份糧唔會俾人扣住,自由使用,傾完生活費後補交上繳
我對上一次就係咁,呢次唔會再俾自己有錢係身,一出糧就俾晒老婆
有多儲起佢屋企人有咩事起麻有個錢旁身,打個比喻,身邊朋友都係適婚年齡,整個炸彈俾你唔去都要幾舊啦仲有好多係中學同學fd底,人情仲要加倍,唔慳點攪。
出面做野係同同事一齊落site做野,你唔同佢食就係孤立自己孤立同事,好怪的,會影響同事關係。
我屋企無用煤氣,所以電費貴少少,我地合理使用,係水費高少少,因為母親有少少怪癖,好鍾意洗野。呢D洗費慳左係唔會落你袋,年報跟單報數,當然我唔會因為咁而浪費。
p.s破產係俾機會你,唔係折磨你,破產人每人約有100-120蚊膳食費,就算我果日食左60蚊午餐,我晚飯可以食營多呀。
破產好似冇壞處
破產有好多壞處,只可以講,唔去到末路都唔會破
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞