|Switch機主討論(162)|

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
『ポケモン BD・SP』初週販売本数が全世界600万本突破!
個pro 手制左邊飄移
好撚煩

而家新買果D會唔會好左?
劍盾係咪都係首周600?
有無人數得返嗰陣啲人屌柒劍盾,唔會買嘅理由出黎
想睇下BDSP中幾多
Sword & Shield 6m
Let's Go 3m
Sun & Moon 7.2m (2 weeks)
X & Y 4m
ORAS 3m
上星期四落order白色, 星期五已經send mail 黎話有得拎
去到仲好似有現貨買, at least 淨係見紅藍貼住sold out
小弟新手諗住入Switch OLED,想請教各位清,唔同地區版本嘅實體game, 如果用HK Nintendo account, 係咪都玩到,但download 唔到啲DLC (免費及收費)? 有冇方法轉地區download 完,再用返hk account 玩?
ORAS好過呢隻咁多倍但先得一半
switch賣得買多部
有冇人會買monopoly madness玩?
大部分實體game冇分區差別
DLC都可以跨區咁買 (i.e. 歐版Zelda BOTW + 美eshop DLC Pack + 用中文玩)

有啲game如太鼓會有地區差異
只有日本香港eshop先有中文
感謝答覆

因為我見到隻Marvel Ultimate Alliance 3 想買, 但game 背面好似係東南亞版,驚買咗down 唔到佢啲DLC 人物
原來聽朝(08:30)game awards
https://www.youtube.com/watch?v=OS4m2O3V93o
(非SWITCH)

https://news.yahoo.co.jp/articles/399e18daa697ac7d154a2ee33cac30feaa6ef3e4

立命館大学映像学部客員教授の上村雅之氏が2021年12月6日に78歳で逝去した。上村氏は東京都生まれ、1971年に任天堂に入社し、ファミリーコンピュータやディスクシステム、スーパーファミコンの開発責任者として、任天堂のゲーム業界での黄金期を作り上げた人物。

R.I.P.
買mon貼係咪去黃金商場最多選擇?
Switch OLED 邊到仲有or將會有
官價2680賣
呢部都炒價
晶片短缺好似有影響到+聖誕+嚟緊pokemon
黃金對面間特賣城買算啦
黃金劏水魚
我今朝睇UNY ESHOP白色仲有貨
頭先碌FB時見到APITA ESHOP收緊訂
https://news.yahoo.co.jp/articles/89a10dae35f9567bbc244f405b449ffbeac0c100

名字が英語版「クッパ」のハッカー 米任天堂との訴訟で16億円の賠償命令

老任法務部又贏
thanks 樓上本來就係想買白色
連埋個原裝套訂左,幾日後有貨
用埋消費卷+信用卡都唔洗手續費
如果我唔係玩緊部dq限定機我都可能會換機(賣舊機)...
我都係賣switch lite 換
可以買左新機過左save先賣舊機
不過dq11s果部都幾靚

btw, 可能用呢部玩下dq11s
不過畫面無電腦咁靚,但方便
等下個禮拜攞埋$1000先換機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞