「新變種病毒」現蹤香港 專家警:疫苗恐無效

233 回覆
182 Like 6 Dislike
變種變得咁快
好快啲疫苗唔同version就會有conflict
例如打過第3代,再打第9代疫苗就會令到個人死
我講緊係
一隻過期既程式
應該比返機主自主決定裝唔裝
唔係一買機就強裝,仲要唔裝就每星期比錢某某先可以用office等程式(純比喻)
比如2021年,唔係夾粗要人裝2019果個version

我無反對別人打與唔打。我講咗人哋打我唔會叫人打針撚。各人有各人考量同選擇,只係討論一下而已。
我個人唔打住暫不考慮打
同時我唔鍾意被強逼打。
而且發展到連懷孕都唔寫紙比佢免唔打。呢種不負責任態度我更唔會打住。就係咁啫
理論未必全認同師兄講
但喜歡師兄的務實理性態度
大家都係有得傾同埋都唔會強逼對方接受自己果套
同埋有樣嘢我哋一致就係知道香港防疫之功係係邊度
所以衷心讚師兄的立論﹗
我完全同意1至3要做
我再加多樣:長遠發展WFH配套減少不必要人流聚集及恐慌
可以接受個結論唔同, 但唔可以接受推論過程既那西.
真正既科學精神, 應該係咁.
其實我知道有公司做緊, 但唔係個個行業都可以玩wfh, 呢個都幾難做得到.

雖然remote唔難, 但就算係後生仔女都未必個個識.
除左要用方法保證每個員工都online, 仲要考慮遙距之下公司資料既security問題.
夠晒頭痕.
一枝又廢又毒嘅針廢佬打最岩
所以我認為WFH設定係可以自由選擇或按需要內部協調,不一而足。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞