Myprotein 真係好撚難飲(6)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike

btw有冇熟ON嘅師兄答到我呢個問題
維基mall話金罐ON iso係零乳醣
但我自己飲過呢隻粉同其他堅零乳醣嘅粉
堅零乳醣嘅粉基本上係一灘好清嘅蛋白水
冇乜奶味
但金罐ON iso飲落都仲係有d奶味底
然後我上ON官網搵,搵極都搵唔到話Lactose free
咁金罐ON iso究竟有冇乳醣?
差十幾蚊我買其他靚牌子唔撚好?之前買嘅都係貪你平
繼續加囉
睇嚟myp唔係賺到做唔切d單而想畀其他人賺吓
而係真係直必腸自我膨脹覺得自己product值而家呢個閪價
呢種發自真心嘅on9真係難以形容
貴過啦下話
MYP 5kg 普通Whey Protein都800幾
ON Whey Protein 都係440 5磅 ,
但ON個成份有 isolate 係入面又易融 quality點都好D
講真如果MYP 同ON 價錢最多差30% 我覺得已經唔需要再買MYP
以前MYP 5KG 係400幾定500 咁上下,呢D就真係抵買
啱啱睇返
假設28折
2.5kg whey賣HKD378
反而2.5kg isolate賣HKD672
Whey貼近街舖價
Isolate就反而仲貴過街舖差唔多HKD100
2.5kg whey 都成400
飲ON算啦 ON出貨又快,唔使等
街鋪都係420-460左右
HKTVMALL就448

不過,一樣還一樣
MYP 其他野都仲係抵既,係protein加到仆街
買左D protekn snack 一日就送貨
懷疑冇哂人買myprotein
減價意思係原價減咗?
佢減Whey冇用啦
本身whey28折完都平過街舖
個問題係iso折完仲貴過街舖
係得myp d粉咁on9啫
出邊d brand嘅iso
直情fats,sugar只有0.5g左右
有d純iso直情0fats
不過又唔使太執著呢d嘅
主要都係睇返日常飲食
只不過myp嘅粉唔知點解特別熱氣
Ching點睇iherb自己個隻品牌,California個隻,飲緊whey isolate朱古力味,覺得唔差。
我飲過原味
好清好正
接近無乳糖(清到飲得出,但都係唔夠無乳糖清)
前排唔知乜事長期都冇2.5kg
其他野都唔平了
當年花生醬1KG 折左先30
而家差不多$90
買skippy好過
雙十一買5kg iso $720
而家72%都$1120
myp係咪傻撚左
垃圾MP
永不錄用
要咁嘅價錢我HKTVMALL 買唔撚好?
Myp 嘅魚油係幾抵買
就算同iherb 入面比都係最抵嘅牌子之一
單睇價錢咁又未
但計埋味道呢d主觀野,on已經係平過myp
on雙朱同朱奶真係好撚正
之前買幾次都係一年幾
應該係
等我地集體以行動話佢知佢幾on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞