Uniqlo 討論區

1001 回覆
11 Like 146 Dislike
應該淺啡?
呀 今日經過無睇到tim
到底個人要幾細粒先會話s勁撚大件
邊度有+J MA1 XXL?利舞臺得XL
xxl好似係online限定 如果賣哂就應該無
始終仲有好多更高級數既衫
fast fashion入面uniqlo算係最好架la
咁多間黎講u記真係最少唔滿意要搞退貨
zara個d真係買10件退8件
本來簡單野就係愈難著
香港太少中價衫,500-800還係潮牌、有design的fash fashion,中價fashion brand 買件hoodies都要1000,eg tommy hilfiger, calvin klein, cos
男人嚟講係既,女裝就差啲
始終u記主打必需品,款式都保守啲
但mix and match 緊有件啱
襪 heatech 牛仔褲
最好意思係咩?
質素就一定唔係,性價比都算係
特別係尺碼岩亞洲人
但只買底衫褲,tee等basic 野
其他褸呀裇衫褲呀唔會買
市場反映出嚟既
始終香港人買衫褲鞋個價值觀好極端
有人有錢但鐘意保值
捨得買隻炒價錶但衫褲都係u記
有人淨鐘意玩鞋 屋企啲aj dunk 多到著唔晒但都係襯白tee 老牛
中價衫其實適合會儲衫玩style既人
造工質素個d
即使你倉出貨 都好少有造工問題
通常要退都係款式問題
利舞台見到有條JW類似喎
U記仲有high-end brand Theory
H&M有cos
有冇巴絲買過?
cos 有款,但quality 同zara 近似
反而我覺得U記女裝好過男裝好多
大膽啲 男裝嚟嚟去去都係咁
我都有少少覺得毒嘅,不過只限啲公仔衫,而家我唔會買有公仔嗰啲,質量真係幾認同….
以前都會買下H&M,而家不了。
淨色basic野仲差過baleno同bossini,咁都話屌打
以前hare global work 果啲正啲
呢幾年唔知做乜變晒oversize
hare貴好多 同埋香港collect point都好似無左hare
gw就style上學你話齋愈黎愈單一
不過其實u記基本上都淨係買聯成款
佢自家野只會買長褲同底褲
係咪一樣品質?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞