Uniqlo 討論區

1001 回覆
11 Like 146 Dislike
關咩事
啲設計好另類,唔岩普通人
唔識欣賞
講真好撚on9..有次去睇衫.見到d衛衣有$149/$199價錢.我當初以為一個係連冇一個冇帽..然後比d fds叫我睇清楚個牌..望到無論中文同英文好..兩個價錢嘅衫都一樣..但偏偏貴50蚊!問d staff 佢地話唔清楚,要問上司..
好啦!問完後!居然同我講年份出產唔同…
原來衫都有分越新越貴! 真係識搵香港人笨
講真好撚on9..有次去睇衫.見到d衛衣有$149/$199價錢.我當初以為一個係連冇一個冇帽..然後比d fds叫我睇清楚個牌..望到無論中文同英文好..兩個價錢嘅衫都一樣..但偏偏貴50蚊!問d staff 佢地話唔清楚,要問上司..
好啦!問完後!居然同我講年份出產唔同…
原來衫都有分越新越貴! 真係識搵香港人笨
好似唔係
新版$199 嗰隻入面滑啲 舒服啲
舊版$149 入面好鞋 有啲啲吉
呢個係事實黎,uniqlo既營銷就係咁
同一款如果一件係上年,一件係今年
一定係上年個件隔季款平啲
料、產地、剪裁有機會有唔同
唔出奇, 試過買red line果條unwashed jeans

平日$299 好日唔減
點知行下過2個架位, 見到$99 仲有3,4條放左係度
仲要岩碼 問返D職員 係上一季貨
即刻加$20改短

$119埋單
2020 年先再有
中過一次伏仲再中?
只能夠話入面係有好野
不過比例好小
其他都係奇奇怪怪
+J牛仔褲同春季一樣,整新一批貨由照賣原價$499
上季臨出冬季賣199
今年應該有啲野加左價
所以今年衛衣索性買gu 減價百三蚊
鐘意個肚腩位有個袋型
而家uniqlo無曬
其實上年d款靚過今年好多
今年d款太普通
所以無衝動買
同埋今年有d都係上年款改少少再出
所以上年買左既今年都唔會再買
標得太高 減得太快
個個等執特價貨
估下男裝果兩件大衣可以減到幾多錢
699 MA1有啲吸引
原本成千買唔落手
之前一排冇着MA1 覺得唔興
跟住屋企冇褸買咗件299
重新發現好正
羽絨黎
買黎擺⋯
綠色嗰件好多人買
bomber jacket 經典basics唔會過時
總有人買
+J個件羽絨款,買黎一年唔知著到幾日
個價錢會考慮其他brand
幾年前特別多人bomber襯street
睇得多有啲厭
然後早排見到好多人翻工恤衫西褲bomber
但又啱身 即刻買翻
999點買得落手
畀多少少買戶外brand羽絨仲好
唔興先好, 唔駛變公廁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞