Uniqlo 討論區

1001 回覆
11 Like 146 Dislike
Whitemountaineering 件綠色嬲$399 好似都ok
但係街冇見過人著
其實都係普通gu款加個soph標誌上去
佢件腰果花hoodie都幾正嘅
反而最快比人搶哂係嗰兩條cargo pants 第一日冇哂
聽聞個版型幾好
代運
其實uniqlo crossover真係唔洗驚周街撞款
宜家太多香港人一聽uniqlo就覺得cheap野 所以幾靚都根本無人買
反而日本個邊先當寶炒
可能真係睇舖 我去利舞臺同葵芳 男裝都係得小貓34隻睇
係女裝先叫多d人
香港gu最唔鐘意佢聯乘系列又唔齊
就算有出聯乘又唔齊款
u記都叫做足比你最多係唔齊size
今次soph都冇左件高領sweater
始終香港都多人buy韓風
同埋追日系潮流嘅香港人得罪講句都係自命不凡d
就算同款都硬係要買返咁上下價錢嘅牌子
你睇下wtaps neighbourhood soph幾多港仔買 仲有近年興起嘅goopimade
+J 條褲都幾好睇, 諗住出糧買條 深藍 / 黑色
試過同阿叔撞衫

點解咁多負評
邊條? 我見都麻麻地
+j褲唔改點著
你著得型過佢咪得囉
工裝闊闊地身果條 , 不過未著上身試
嗰條個店員幫我度M碼已經100cm褲長
咁長, 係唔係無得改
應該有掛 冇咪出面搵人改
不過我嫌佢唔夠wide fit
成日覺得日系就係要夠闊/oversize先有特色
睇size chart 要大碼先夠闊
btw 日系cityboy 係幾正 ,
早排north face purple label 出左d 褲好正
前兩年未疫情最後一次去日本已經好多人咁著
今年直頭係周街都係 d潮牌係咁出wide fit褲/衫
呢個都算係日系近年最鮮明嘅style 再上一排日本潮流比韓風影響得好犀利
我幾buy佢上身有咁闊得咁闊 但下身咁闊我就唔係好接受到
都係修腳容易襯d
想買knit wear
但啲羅紋衫都幾貴 (窮撚)
想一次過買兩件就已經六舊水
想試但件件都得銅鑼灣有咁
開胸嗰隻上年miss咗冇買到
今年有翻即刻去試 但着平時個碼 長度啱但好窄
之前見另一隻冇得機洗 諗住買呢隻
點知摸上手薄過紙咁
好似好易起毛粒就冇買到
可以機洗好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞