現年98歲梅媽十分不滿電影無自己嘅角色。曾為爭梅艷芳億萬遺產多次上訴!

354 回覆
59 Like 682 Dislike
中國人個啲西嘢西係上嚟世一
你邊間學府?咁有學問
支那滅緊佛喎師兄
唔寫妳咪執到囉,唔通全集寫妳消費個女咩?
笑左真係執念深似海
尋USD
樓主話下世報
耶撚呢d信死左上天堂既點算
佢老母d錢係畀曬佢呀哥
2000年初計 已經係一年以上人工
真係無底深潭
一早同佢呀哥斷絕關係啦
之前幫佢呀哥還左數以千萬賭債
而家都渣乾渣剩啦
通漲
緊係 如果唔係憎撚死佢反左面啦
睇到好嬲呀屌佢老母
永遠唔會忘記,信託基金唔夠公運動,攪到要拍賣梅姐啲獎項,什至內衣,完全係對死者一種侮辱!
唔係果件老而不又要加生活費,又撩人打官司駛攪到咁?
但拎唔晒都係俾個個佛學會落袋
情願佢老母駛曬佢
遺產界KOL真係唔講得笑
呢兩母子幾時落地獄
嬲到打錯字

永遠唔會忘記,信託基金唔夠錢營運,攪到要拍賣梅姐啲獎項,什至內衣,完全係對先人一種侮辱!
唔係果件老而不又要加生活費,又撩人打官司駛攪到咁?
世界要圍住佢轉

覃女士自己出錢開套梅媽傳囉
唔發現自己串錯字

其實係Karma

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%A5%AD

業(梵語:कर्मन्,羅馬化:karman,巴利語:kamma,音譯羯磨或羯摩),印度宗教一個普遍的觀念。印度傳統宗教包括印度教、錫克教、佛教、耆那教都有業力的觀念,業力是組成有情因果關係、因果報應的原因。業力是指個人過去、現在的行為所引發的結果的集合,業力的結果會主導現在及將來的經歷,所以,個人的生命經歷及與他人的遭遇其實是受自己的想法、念頭、行為去影響。因此,個人有為自己生命負責的必要和責任。而業力也是主導有情眾生輪迴六趣的原因,所以業力會影響現今世的結果,還會一直地影響至未來世。

我唔係呢D宗教, 但呢個觀念係包括埋現世. 佢唔單係"比天收"咁簡單, 而似係相信一切嘅野都會有因果關係

例如話, 鄧炳強同林鄭, 好多人都好憎佢地, 但佢會唔會因此而受到"業力"的制裁? 從迷信角度, 你當然可以咁講

但業力個慨念, 亦包括埋果個人身份同性格仲有遭遇, 咁佢地果個性格同選擇, 自然同時會令佢地最後都承受後果

用香港個講法就係"出得黎行, 遲早要還", 佢個基礎並唔係單係迷信

至於我reply果個巴打, 我只係想指出, 唔係所有宗教都係建立在"比天收"呢個想像上面
呢170 萬應該係差唔多廿年前嘅價錢?個信託基金應該係會錢不斷投資滾存落去
佢老母好明顯無愛過佢。。。
一個老人家真心使得幾多
個仔廢到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞