男人的浪漫(3)之用住nokia 6等nokia 9

1001 回覆
20 Like 10 Dislike
屌冇128GB storage果班唔好唔記得最近nand flash又加價
其他128GB手機我覺得係oem倒貼咁賣出嚟
https://youtu.be/Co0hiyXe7XA

其實睇番1020真係做得唔錯
收人聲仲好過nokia 8
1020係白平衡唔準
白色變左綠色

對比之下真心覺得nokia 好似唔同哂

暫時睇咁多review覺得nokia 8相機名過於實
不過呢d野唔知會唔會開賣透過更新解決啦

1020係白平衡唔準
白色變左綠色

其實OZO可以選擇前面收音,唔知佢拍片時有冇做呢樣嘢
https://www.nokia.com/zh_hk/phones/support/nokia-8-user-guide/record-a-video

1020係白平衡唔準
白色變左綠色

暫時睇咁多review覺得nokia 8相機名過於實
不過呢d野唔知會唔會開賣透過更新解決啦

無pureview係爭啲
pureview唔單單係個名,仲有運算技術,而核心運算技術仲喺MS度
仲係hmd要同Zeiss重新做過一套
父親節想買比老豆用
部機會唔會好熱同啲電夠唔夠?

我已經買左比老豆,佢用得都幾開心,之前佢用第一代紅米NOTE,佢話NOKIA 6 DOWNLOAD 野快好多

我已經買左比老豆,佢用得都幾開心,之前佢用NOKIA 6,佢話S8 DOWNLOAD 野快好多

down野幾快係睇上網炸wo
load野快過就正常啦

笑左,上網速度唔只係上網架。

快唔快我唔知,不過最近用mytv 睇日劇,發現居然會lag……
講真,部nokia6越用越多問題,由一開始好期待,佢冇貨果陣都四出搵機,到而家已經越來越失望
父親節想買比老豆用

我已經買左比老豆,佢用得都幾開心,之前佢用第一代紅米NOTE,佢話NOKIA 6 DOWNLOAD 野快好多

我已經買左比老豆,佢用得都幾開心,之前佢用NOKIA 6,佢話S8 DOWNLOAD 野快好多

load野快過就正常啦

快唔快我唔知,不過最近用mytv 睇日劇,發現居然會lag……
講真,部nokia6越用越多問題,由一開始好期待,佢冇貨果陣都四出搵機,到而家已經越來越失望

父親節想買比老豆用

load野快過就正常啦

兩粒 u 差咁遠
部nokia6成日袋係褲袋無啦啦著mon
同有時傾完電話會變左靜音

有無巴打求救
希望快D出部Nokia 7行S660/630,咁就唔洗諗Asus
希望快D出部Nokia 7行S660/630,咁就唔洗諗Asus

都無發佈過
你咁等等到nokia 8出哂貨都唔會有

都無發佈過

希望部V10挨到下年,而Nokia真係出中階機囉。V10粒S808分分鐘連S630都贏佢

都無發佈過

其實如果Nokia 8將來跌到夠平都可以考慮嘅

都無發佈過

希望佢跌下價
但睇nokia 6個價硬撚過鐵,都唔知8會唔會有得跌

都無發佈過

希望佢跌下價

分分鐘要等一年半載
蔡司雙鏡頭
此次採用雙鏡頭模組,其實也是源自Qualcomm先前提出的Clear Sight設計方案,雖然不像華為P10等機種與徠卡深度合作,並且採用徠卡相機特有黑白影像詮釋效果,但由於Nokia 8採用蔡司鏡頭設計,因此在黑白影像表現也有相當表現,甚至在彩色影像表現更能因為黑白鏡頭輔助強化高反差顯色效果。

雙鏡頭散景拍攝功能
嚴格說起來,Nokia 8的雙鏡頭散景效果,與其他品牌採用雙鏡頭拍攝模式也頗為相似,同樣藉由雙鏡頭拍攝影像之後,再透過軟體於後續演算、合成,透過Nokia 8拍攝的散景效果表現其實相當自然,不致於會有奇怪散景渲染情況。

至於主相機模組可自行選擇以彩色或黑白鏡頭個別獨立拍攝,或是透過雙鏡頭拍攝更具影像深度的景象效果。而線上直播功能則是在錄影功能即可直接點選,目前已經與Facebook、YouTube預載合作,未來也可能與更多主流直播平台服務合作,但不確定是否直接嵌入在相機拍攝功能,或是透過直播App啟用相機。

http://www.eprice.com.tw/mobile/talk/4529/5034232/1/

我覺得個雙鏡未必可以一步到位,將U11、xzp、s8呢啲打低,但個質素其實都唔差,都算係有旗艦水準。
有 shutter latency
save 相速度 review 未?
英水直運到屋企都係4千4有找
https://www.clove.co.uk/nokia-8 total £431.83

照計香港應該定四千中
英水直運到屋企都係4千4有找
https://www.clove.co.uk/nokia-8 total £431.83

照計香港應該定四千中

係就正
大牌嚟講仲平過htc
幾時發佈
幾時發佈

6號香港發佈
唔該巴打我想問下6而家大舖賣緊幾錢
諗住買

都無發佈過

希望佢跌下價

認真
買amazon prime版6
部6而家按掣熄唔到機
個系統有時又hand hand地
係咪已死
部6而家按掣熄唔到機
係咪已死

我部真係無嘢
攞上去銀城換機啦
部6而家按掣熄唔到機
係咪已死

我部真係無嘢
攞上去銀城換機啦

可以一換一咁好?
但係機背已經花左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞