男人的浪漫(3)之用住nokia 6等nokia 9

1001 回覆
20 Like 10 Dislike
Ringhk、Eprice...果d網站成日有人講Nokia係大陸貼牌子機唔值咁貴...

連登都一堆呢啲傻仔啦,自己幻想嘅就當真

老鼠
Ringhk、Eprice...果d網站成日有人講Nokia係大陸貼牌子機唔值咁貴...

老鼠

好掛住佢

老鼠

好掛住佢

佢去左邊,咁耐唔見鼠
希望會出埋Nokia 7行Snapdragon 6系U,到時再睇性價比

咁你一定失望
因為hmd nokia都唔係玩性價比,因為部nokia 6賣二千蚊就知無乜性價比可言
佢個目標唔係同屎米賤族呢啲打泥槳摔角,而係同主流大廠爭位
如果咁注重性價比嘅,睇牙石算啦,但qc就

只希望有部大約$3k中階機

應該有嘅,冇理由跳左中階市場掛

中階有掛
但都係嗰句,唔好預佢同屎米賤族呢啲玩賤價賣機
佢應該係對住*** sony呢啲開價

預佢應該三千左右
國際上啲大牌子都係咁上下價,但應該冇三星c9 pro咁進取掛
阿爸部用左足十年既國產機終於因為充電線頭壞而收皮
其實我都唔想佢用smartphone, 到時實日日睇埋哂百分報/港人港地...
佢啲同事wtsapp又唔知會傳埋啲咩出黎

老鼠

好掛住佢

佢去左邊,咁耐唔見鼠

太垃圾炒咗

先兩個禮拜係的士後塵跌落馬路 好彩唔係mon掂地
不過返工隻手成日有沙 個mon都花花地
其實我都唔想佢用smartphone, 到時實日日睇埋哂百分報/港人港地...

咁買部3310俾佢

咁買部3310俾佢

買部WP俾佢

咁買部3310俾佢

我想買部230/216比佢
不過佢都想用smartphone 但又唔用上網plan 話wifi就夠
我媽話買部smartphone 比佢等佢唔洗咁阿伯
我話無幫助, 唔關事
阿媽都係唔明 無計, 兩個立場差唔多
nokia 8 支那開價或者約人仔3700,大約港紙$4399
希望嚟到香港個售價唔好太離地
nokia 8 支那開價或者約人仔3700,大約港紙$4399

咁個價似打htc u11低階4+64版
金屬殼是咪冇無線差電?
金屬殼是咪冇無線差電?

其實唔係
鳩通早兩年有個新技術係可以俾金屬機都用到無線充電
但好似好少廠用,唔知係唔係成本太高
https://unwire.hk/2015/07/29/qualcomm-wipower-charging-technology-for-mobile-devices-with-metal-cases/mobile-phone/

咁個價似打htc u11低階4+64版

望就望佢係咁嘅價啦
但有可能真係仲有一部係上5k個價位
Nokia 8 OZO audio vs HTC U11 3D Surround comparison
https://www.youtube.com/watch?v=aEOWnAX_asQ
個OZO audio真係幾出色
Nokia 8 vs Galaxy S8 low light comparison
https://www.youtube.com/watch?v=WmtlYD5Wjis
不過低光拍攝
我個人認為麻麻
Nokia 8 vs Galaxy S8 low light comparison
https://www.youtube.com/watch?v=WmtlYD5Wjis
不過低光拍攝
我個人認為麻麻

未必話好好,大約係lumia 830水準
而S8啲色真係好假
Nokia 8 OZO audio vs HTC U11 3D Surround comparison
https://www.youtube.com/watch?v=aEOWnAX_asQ
個OZO audio真係幾出色

OZO

咁實過4000了,你睇下nokia 6都跟大陸定
唔知有冇機一出就Android O

至於其他廠商方面,Google 就提到 Essential、HMD Global、 Huawei、HTC、LG、Motorola、Samsung、Sharp 及 Sony 都會在今年內推出預載 Android 8.0 Oreo 的手機,預計 Nokia 8、Note 8、Mate 10 以及 V30 等新機均將預載 Oreo 登場
http://m.ringhk.com/news2.php?id=15559
而家傳支那有特權
而家傳佢哋有高階版6+128
香港應該係global版4+64
而家傳支那有特權

香港是支那一部分
食屎啦,有時唔係為咗個幾百蚊畢直就犧牲spec曪
U11已經係例子
而家傳支那有特權

香港是支那一部分
食屎啦,有時唔係為咗個幾百蚊畢直就犧牲spec曪
U11已經係例子

聯署上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞