環球捧唔到咁多新人點解仲要出

354 回覆
733 Like 27 Dislike
呢隊嘢幾慘都好
無實力無觀眾緣
都係注定紅唔起
唔好發明星夢啦
屌你gigi cheung 都有得佢,反而佢地無
真係侮辱 "歌手" 呢個名
MC + Cloud

放棄kaho gigi
以流行程度黎講佢地首歌真係個個都識咁滯喎 甚至乎「走先喇,係咁先喇」直頭成為左今年潮語之一 反而你話pixel我真係冇聽過呢隊野唔好意思
冇睇七師傅?
好少睇電視
而家開始認識囉
不過佢地啲歌真係一般
有努力但欠咁啲天份
雖然樂壇已經有 MC Soho, 但係 MC Kaho 係一對
我當Oscar差咗半隻腳做cctvb藝員
咁聽黎做咩?落樓下聽busking 仲努力啦仲要有好多都好好唱功
環球要同cctvb破冰,係因為環球個老細同153係Fd底,而153做咗cctvb高層之後,其中一個任務就係全面瓦解舊有星夢班歌手係cctvb嘅影響力,所以先打正旗號搞破冰,以及不斷安插環球歌手去cctvb節目,最後係力推Gin Lee做今年勁歌「最受歡迎女歌星」,取代舊有「星夢一姐」HANA,以示cctvb+四大唱片破冰行動「非常成功」
p1xel宣佈出道係2020年尾
嗰時mirror同error都未紅,viu投資喺佢哋身上嘅都未收得返
所以只keep佢哋份經理人約
諗住Eric kwok做過佢哋導師 喺環球都叫有人睇住

但環球淨係得唱片合約,就算捧紅佢哋有錢都要同viu分
Eric kwok更加唔洗講,返cctvb之餘仲淨係掛住寫啲罐頭歌俾mike

而家就算viu搵埋七師傅同佢哋cross over又點
只有環球可以幫佢哋plug歌
所以而家咪搞成咁
好心大國自己簽番啦

搞成咁

隊女團都係佢地簽架啦
即刻follow左
冇計喎條友個格咁衰
就算跌崩一隻牙齒其實幾正
903啲DJ 成日話專業推介好嘔心
有啲歌明明好難聽 又係咁播
MC Jay Fung個啲又比人壓AP
鏡仔上弦單飛都未攪掂啦
兩樣嘢冇衝突㗎
busking好聽到畀人發掘做商業歌手都得㗎

唔通我睇Netflix見到主角戲屎
又話以後唔駛睇netflix啦 我睇youtuber唔好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞